Fenerbahçe-Bursaspor/Maç önü

02 Nisan, 2011

Sadece Bursa maçı değil, bundan sonraki haftalar takım ve Aykut hoca için önemli bir sınav olucak. Son 9 hafta, sezonun başından beri aradığımız saha içi uyumunu bulmuştuk. Ve hepimizi şampiyonluk havasına sokan harika bir seri yakaladık. İçeride dışarıda, kolay zor demeden önümüze geleni devirdik ve şampiyonluk için avantaj elde ettik. Fikstüre bakarsak zor maçlarımız gitti kolaylar kaldı. Ama öyle değil. Mesele fikstür filan değil. Mesele bizim saha içi dengemiz. İşte orada sorun var.  Devamı
İlk önemli ikaz Galatasaray maçının ilk 45 dakikası. Sakatlar yüzünden kurgusu değiştirilmiş takım, sezonun en formsuz ekibi karşısında çok kötü bir ilk yarı performansı sergiledi. İkinci yarı Selçuk'un sakatlığına bağlı olarak yapılan Semih-Selçuk,  ve sonra Niang-Stoch değişikliği, oyunu bize getirmişti. Fenerbahçe için topu ileri getirmenin iki önemli yolu var, sol kanatta oynayan Stoch veya Dia'nın topla sahip olduğu beceriler, ve Gökhan'ın Mehmet'ten destek alarak yaptığı bindirmeler. Bizim topu ön alana taşımımız sadece bu oyuncularla olmuyor, ama önemli pay bu oyunculara ve onların dahil olduğu organizasyonlara bağlı. Sol kanatta Dia'yı oynatamadığımız Antalya maçında ve Galatasaray maçının ilk 45 dakikasında çok etkisiz futbol oynadık.  Galatasaray maçında Stoch'unda, Dia'a kadar olmasa dahi takımın ileri yerleşmesine katkı verdiğini gördük. Denklem burada bozuluyor. Bu iki oyuncunun sahada boşluğunu dolduran bir yerli oyuncumuz yok. Özer sağ kanatta Mehmet'in yerinde oynadığı zaman iyi katkı veriyor, solda Dia veya Stoch'un yerine oynayınca aynı katkıyı veremiyor. Bu Özer'le ilgili değil bence. Sağda Mehmet alıp giden bir oyuncu değil, genellikle Gökhan'ı destekleyip orta alandaki organizasyona destek veren bir oyunu var.  Özer, Mehmet'in takım için yaptıklarının benzerelerini yapabilicek teknik yeteneklere sahip ve elinden geleni yapıyor. Ama Dia veya Stoch gibi topu alıp rakibin üstüne üstüne giderek, ceza sahasına yakın noktalarda içeri ayağa oynayarak veya çizgiye hızlı atak yaparak hücuma katkı veremiyor. Çünkü özellikleri ve formu buna uygun değil. Peki Stoch iyi durumda, Dia iyi durumda, sorun nerde. Son 10 hafta takımın orta alanında genellikle oynayan Selçuk ve Emre'nin sağlık durumlarında.  Selçuk oynamadığı veya sahada olmadığı zaman Cristian bu işleri görüyor aslında. Galatasaray maçının ikinci yarısındaki, performansı ile bunu tekrar hatırlattı, ama Cristian oynayınca 6 yabancı kontenjanı, zorlukla oturan, teknik, taktik ve psikolojik dengeyi bozuyor. Dia ve Stoch'tan en azından birisini sahada tutamıyoruz.  Niang'ın sol açığa çekilmesi, sıklıkla dillendirildikten sonra hoca tarafından denendi. Sonuç hüsran.  Ve yerine önerilecek tüm seçenekler, başka dengesizliklerle geliyor.  Üstelik hepsi çok formda ve katkı veren oyuncuların birinden vazgeçmiş oluyorsunuz. Oyuncuların kabul ettiği ve içerisinde kalarak takım için çalıştığı rolleri değiştiriyorsunuz. Bizi 9 puan geriden alıp liderliğe getiren kurgu ve dengede küçücük bir çatlak var. Ama onarımı en zor yerde. Aykut hoca ve oyuncular yeni bir saha içi dengeyi acilen bulmalılar.Bence şampiyonluk bununla ilgili.
Yarın hocanın nasıl bir yol deneyeceğini bilmiyorum. Pek çok seçenek var teknik ve taktik olarak. Dileğim daha önce sahada kaybolmamızı sağlayan yollardan birinin tekrar denememesi. Kısaca Dia veya Stoch'un sahada olması gerektiğini düşünüyorum. Neye rağmen, bunu yarın göreceğiz.

Fenerbahçe-Bursaspor/Maç sonu yazım burada

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler