Fenerbahçe-Bursaspor/Maç sonu

03 Nisan, 2011

Bu sonuçla şampiyonluk gitmez. Ama bu ilk 11'le şampiyonluk hayalden başka bir şey değil. Denedik ve gördük. Antalyaspor maçı, Galatasaray maçının ilk 45 dakikası, ve bu akşam ki maç. Dia'sız takım olacaksa, Stoch'lu olmalı. Bu akşamki ilk 45 dakika orta alanımızın solunda ve sağında herhangi bir Fenerbahçe'li oyuncu gören oldumu? Devamı
Ozan ve Volkan geçen seneki formlarında olsaydılar halimiz nice olurdu. Klasik 4-3-3 oynadık ama ilerideki üçlünün hepsi ortada. Arada Alex orta alana gelip top aldı ama, o anlarda dahi sağ ve sol çizgide oyuncumuz yoktu. Böyle bir oyun kurgusu ile topu ileriye taşıyamıyoruz. Top ileri taşıyamazsanız, Semih'in, Alex'in, Niang'ın hükmü yok. Bu oyuncular topu iyi kullanıyorlar, gol becerileri yüksek, ama iyi organize olan defansların karşısında topu ön alana taşıyabilecek enerjileri yok.  Belki Niang, biraz bu işi görebilse de yeterli değil.  Takım kurmak fanteziye gelmiyor. Spor kamuoyunun bazı önemli şahısları ve taraftarların önemli bir kısmı sahada, Alex ve Semih'i beraber görmek istiyordu. Hoca dilden dile dolaşan bu görüşlerden etkilendi. İşte buna itiraz ediyorum ben. Bu denemişti, olmamıştı. Birbirine benzer özellikleri olan oyuncuları sahada tutmak, takımı bir yönde geliştirirken, diğer yönde kısırlaştırıyor.  Sezon başından beri bir sürü puan verdik bir oyun dengesi kurana kadar. Sonra ne oldu, Selçuk Şahin sakatlandı, sil baştan. Asıl kayıp 2 puan değil, haftaya ne olacak. Selçuk iyileşip harika oynamaya başlarsa ne ala. Ve kalan haftalarda sakatlanmazsa. Geçen 10 hafta bu kurgunun bizi şampiyonluğa taşıyabileceğini gördük. Peki son 5 yıl Selçuk Şahin'in sakatlanmadan 10 hafta üste üste oynadığı görüldü mü?  Elimde bir çalışma yok, ama söyleyeyim, Selçuk'un öyle bir performansı olmadı.
İşte sorun burada başlıyor. Maç önü yazımda -okumak isterseniz burada- bu sorun canımız yakar yazmıştım.  Yaktı ve bütün karmaşııklığıyla önümüzde duruyor. Şahsi görüşüm son 20 dakika sahada olan 11'imizle maça başlasaydık, rahat bir maç alır dönerdik. Ayakta duramayan Ali Tandoğan'ı Dia'nın önüne atacaktık. Trabzon'u, Kayseri'yi hangi kurgu ile yendiysek, diğer maçları da öyle alabiliriz. Mehmet yerinde güzel. O yerinde olunca Gökhan'da güzel. Sol kanatta işleyince Alex'de güzel. En iştahlı maçında kaptan tabelayı deiştiremedi.
Yobo, Lugano, Gökhan, Cristian ve Mehmet çok iyiydi. Bu beş oyuncu bu kadar formda olmasaydı, şimdi çok daha umutsuz olurduk. Bu hafta daha çok yazarız bu maçı.  Diğer arkadaşlarda yazar, akıl akıldan üstündür. Bakalım en güzel değerlendirme nereden gelecek.
Sonunda bir basit sorum olsun sizlere. Hemen hemen her Fenerbahçe bahsinde, Niang, Semih ve Alex'in aynı anda sahada olmasının daha iyi olacağını söyleyen spor yazarını hatırladınız mı?  Hayır önemli değil, maçtan önce yazmak ve olmayan bir şeyi önermek, cesaret ister ve yanılabilirsiniz. Merakım bu görüşler kulağa takılıyor mu, yoksa öyle geçip gidiyor mu?

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler