Trabzon'dan çok daha iyi olmalıyız

29 Mart, 2011

 Enes Aman 

@ 
@ Semih Sence türkiye de ilk 11 de oynamalımı yarın ?

 Alex10.com.br 

@ 
@ bence semih herzaman 11.

 Enes Aman 

@ 
@ Peki Fenerbahçede Niang mı Semih mi ?

 Alex cevap vermedi.  Alex'in Ntvspor'da katıldığı  canlı yayında yaptığı açıklamalardan, Hürriyet gazetesi aşağıdaki sonucu çıkarmış. Devamı

''Semih Şentürk’ü Niang’a tercih ederim
Sezon sonu ayrılması gündemde olan Semih Şentürk’e de değinen Brezilyalı futbolcu, “Semih Şentürk bugüne kadar çalıştığım en iyi santrforlardan biri. Sezon sonunda Fenerbahçe’den ayrılma durumu söz konusu. Bu beni çok üzüyor. Niang da çok farklı bir santrfor ama Semih Şentürk benim ne yapmaya çalıştığımı çok iyi anlıyor. Ben de o oynadığı zaman çok daha rahat oluyorum. UmarımFenerbahçe ile anlaşır. Avrupa’da bir takımda oynasaydı Semih’in ismini dünya çok duyardı. Çok yetenekli bir oyuncu” ifadesini kullandı.''

Basın çomak sokmaya devam eder. Onca röportajdan cımbızla çeke çeke bunu çekmiş. Çok net anlaşıldığı gibi Alex'in Semih'İ öven görüşleri, ''Semih'i Niang'a tercih ederim'' şeklinde özetlenmiş ve başlık olarak atılmış.  Twitter'in da gazeteden farkı yok. Oyuncularımıza yönelttiğimiz soruların canlı yayında sorulan sorulardan farkı yok. Bir dil sürçmesi telafi etmesi  güç sorunlar yaratabilir. Kaptan basına verdiği mesajlar konusunda çok başarılı ve dikkatli.  Basın ise her şeyin üstüne atlamaya her zaman hazır.  
Şampiyonluğa ve şampiyonluklara ulaşmak için camia olarak terk etmemiz gereken bakış açısı, tek tek oyuncuların performansına odaklanmaktır. Alex'in, Gökhan'ın, Santos'un, Lugano'nun kiminle daha verimli olduğuna takılırsak, işin içinden çıkamayız.  Birisinin en verimli olduğu partner, diğerinin verimsiz olduğu partner olacaktır.  Asıl olan oyuncuların kariyerlerinin en iyi sezonlarını yaşaması değildir. Takımın en iyi sezonunu yaşamasıdır. Takım Alex, Gökhan veya diğerleri  rahat oynasın diye kurulmaz. Takım en iyi seviyeye ulaşmak için kurulur.  Üstün klası ile takımı en yukarı taşıyabilen bir oyuncu varsa, bütün kombinasyonlardan daha iyi bir seviyeye yükseltebiliyor ise takımını, o imtiyazlar saha içinde kendisine verilir. Alex'in Fenerbahçe'deki saha içi imtiyazları da budur. Çalışarak oyuna asıldığı zamanda bunların hepsini hak eder. Bu sezonun büyük bölümünde de sahada üstüne düşen işleri en iyi şekilde yapmıştır. Onun etkin oynamadığı dönemlerde, -sezon başında- takımın hali niceydi. Ancak bilerek yada bazen coşkuya kapılarak, takılıp durduğumuz bireysel performans yaklaşımından kurtulmayı da başarmalıyız.
Niang'lı takım Semih'li takım'dan daha iyi ise takım Niang'la çıkar. Dia'lı takım Stoch'lu takımdan daha iyi ise de Dia'lı takım sahaya çıkar. Sahada olan ve iyi oynayan takım en iyi takımdır. Kadro ve seçenekler üzerinde görüşlerimiz, takımın seviyesini yükseltme üzerine olmalıdır.  X oyuncu üzerine değil. Sırası gelmişken tırnak içinde, Semih'in çok iyi bir oyuncu olduğunu, ama sezonun tamamında fiziki kalitesini koruyamadığını düşündüğümü de ekleyeyim. Semih'in antrenman ve takım anlayışı İbrahim Üzülmez gibi olsa, Semih'i takımdan kimse kesemez.
Bu gün Hürriyet gazetesindeki söz konusu haberi okurken aklıma iki şey geldi. 
-Teknik Direktör ve Başkan olmak çok zor iş.
-Şampiyon olmak için Trabzon'dan biraz daha iyi olmamız yetmez. Çok daha iyi olmalıyız. Çünkü onlar bize göre kuytu ve tenhalarda çok daha rahatlar.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler