Beklenen Selçuk İnan transferi gerçekleşmez

28 Mart, 2011

Bu sezonun sonunda, transfer hedeflerimizden birinin Selçuk İnan olduğunu yazmayan çizmeyen kalmadı.  Selçuk'un Fenerbahçe'nin en çok sorun yaşadığı mevkide, ulaştığı performansı dikkate alırsak, söylentilere çok şaşmamalıyız. Peki bunca yazılan çizilen söylenti olarak kalır mı? Bu soruya cevabım büyük ihtimalle evet. Gerekçelerim ise ekonomik.  Son bir kaç sezondur Fenerbahçe'de en yüksek kontratları alan oyuncular, Alex, Emre ve Guiza. Alex ve Emre'nin kaliteleri ve kariyerlerini göze aldığımızda bu normal bir sonuç. Guiza, değerlendirme dışı, o bu takımın bir parçası değil. Denklemin neresine koysan olmuyor. Devamı
Tavan ücreti alan oyuncular arasına bu yıl da Niang katıldı. Zaman zaman kötü maçlar çıkarsa da profesyonelliği, kalitesi ve kariyeri ile Niang'ın aldığı ücrette takımda olumsuz karşılanmadı.  Şimdi takımın diğer oyuncularına bir bakalım.

Yabancı oyuncuların hiç birinden, başka bir oyuncunun ücretine bağlı bir sorun beklemiyorum. Zaten iyi kazanıyorlar ve bunu biliyorlar. Dünyanın farklı ülkelerinde futbol oynayan arkadaşları var, kendi ülkelerinde ki şartları biliyorlar ve karşılaştırma yaptıklarında kontratlarının iyi olduğunu görüyorlar. Ancak yükselen performansları, artan deneyimleri ile takımın en önemli parçaları olmayı başaran yerli oyuncularımız var. Volkan, Gökhan ve Mehmet. Bu çoçukların 2 milyon Euro'ya yakın, ama altında kontratları var. Herkes gibi onlarda takımın kilit oyuncuları haline geldiklerini biliyorlar.  Sizce muhtemel Selçuk İnan transferi bu oyuncuları rahatsız etmeyecek bir rakkamla gerçekleşebilir mi? Bu gün basında yer alan 3,5 milyon Euro'luk bir anlaşma, önümüzdeki sezonlar için Fenerbahçe'yi bitirmeye yeter. Rekabete filan gerek yok. Üstelik bu rakkamların nasıl bu şekilde kolayca yazıldığını, söylendiğini anlamak ta mümkün değil. Selçuk iyi oyuncuda, sizce uluslararası ölçüde Gökhan'dan Volkan'dan daha mı iyi. Bence Volkan Avrupa'nın ilk 10 takımından biri tarafından istenebilir, Gökhan'da öyle, Selçuk ise henüz bu seviyelerin çok gerisinde. Zaten Trabzonspor'lular ve Fenerbahçe'den nefret edenler hariç Selçuk İnan'ın en iyi Türk oyuncu olduğunu düşünen kimse yok. Alex sportmence bir jest yaptı hepsi bu. Türkiye'deki en iyi türk oyuncuları izlemek isteyenler boşuna sağa sola bakmasınlar. Aradıkları oyuncular Sarı Lacivert. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler