Gökay'ın oynamaması saçmalık

04 Şubat, 2011

Topu ayağınıza aldığınızda, şut atarsınız, dripling yaparsınız, pas atarsınız. Şut için kaleye yakın olmalısınız, ve kaleyle aranızda rakip olmamalı. Dripling için karşınızdaki oyuncudan güçlü olmalısınız, top kontrolünüz iyi olmalı, yine de gelebilecek yardım, driplingi kesmenize veya top kaybına sebep olacaktır. Oyunu kaleye şut çekmek için oynarsınız ama, topu rakipten korumak ve şut noktasına getirmek önemli. Rakib  buna mani olmaya çalışacak. Sahaya yayılmış 10 kişi topu  almak ve kalenize yaklaştırmak isterler. İşte bu 10 kişiden topu korumak için pas atmalısınız. Takımımızda ki diğer 10 kişiye pas atmalı ve tekrar pas almak için pozisyon aramalısınız. Maç boyunca defalarca, sağa, sola, ileri, geri sınırsız seçenekte, oyuna ve ana göre koşular yapmalısınız.  Basit ve sıkıcı bir şekilde yazmaya çalıştığım şeyi iyi uygulayan takımları izlemeye doyamıyoruz. Bizde bu işi çok iyi yapan bir genç oyuncu var. Sahada olduğu zaman,  pas için doğru pozisyona ulaşma konusunda herkesten çok daha  fazla başarılı. Hemen herkesten iki kat fazla pas alıyor ve topun oyun alanında akıcı bir şekilde yer değiştirmesini sağlıyor. Oynadığı zaman takımdaki diğer arkadaşları daha başarılı oluyorlar. Sahada olunca en az 7-8 takım arkadaşının performansını %10 dan fazla arttırıyor.  

İzleyici olarak benim için sorun burada başlıyor. Çünkü bu genç adam, hala takımımızın ilk 11'ine yerleşemedi. Yeni açıklanan ümit milli takımımızın da kadrosuna uygun görülmemiş. Çağrılan kardeşlerimize haksızlık etmek istemem ama, bu saçmalık. Gökay'ın Fenerbahçe'de ilk 11 oynamaması ve en azından ümit milli olmaması saçmalık. Bazı oyuncuların yetenekleri ve oyun anlayışı takımı yükseltir, bazılarının yetenekleri ve oyun anlayışı ise kendini ön plana çıkarır. Özellikle büyük takım için ilk seçenek makuldür. Takımın tamamının ön plana çıktığı bir oyunu değil, yıldızların taşıdığı bir takımı tercih edenler için, son uzun sürmez. Takımın ön planda olduğu, Gökay gibi oyuncuların arttığı takımda da yıldızlar olabilir. Oyunu Gökay gibi oynadıkları sürece sorun olmaz, ekstra yeteneklerini göstermek için takım onlara pek çok fırsat verecektir.
Peki bizim halimiz nedir. Gökay yedek, Alex sahada. Raşit hocaya, Aykut hocaya sorsan, daha genç zamanı gelecek filan derler. Bence sizlerin hocalığı için geç olmaya başladı. Çünkü sizler de henüz takımı, oyuncuların önüne çekecek vizyon ve cesaret yok.

2 yorum:

f ı R a t dedi ki...

"Bence sizlerin hocalığı için geç olmaya başladı"
Güzel bir söz ve tespit. Aynen katılıyorum

LosTurcos dedi ki...

Altına imzamı atarım. Gerçi Aykut hocanın genç oyunculara davranışı ve şans vermesi, önceki teknik direktörlerimizi düşününce çok daha fazla. Hatta defans Hasan Erbey'in de takıma gireceğinden bahsediyordu geçenlerde. Ama ümit milli takıma nasıl alınmaz, onu anlamak mümkün değil.

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler