Selçuk Şahin ve Pazar

29 Ocak, 2011

Pazar günü kazanma  ihtimalimiz hiç te az değil. Trabzonspor'un bozulmaz dağılmaz bir ritmi yok. İlk yarı çok başarılı oldular, çünkü çok rekabet görmediler. Rekabet arttıkça kırılganlıkları ortaya çıkacaktır. Üstelik baskıyı hissetmeye daha yeni başladılar. Baskı altındaki performanslarını bilmediğimiz pek çok oyuncu var kadrolarında, kötü oynadığını bildiğimiz Burak ve Umut gibi önemli oyuncuları da var. Sadece bu pazar değil, bundan sonra her hafta işleri zor.  Anadolu kulüplerinde kendini ispat ederek, kariyerini geliştirmek isteyen pek çok oyuncunun hedef tahtasına daha yeni yazıldı Trabzon maçları. Önde olmak, öncü olmak, göz önünde olmak o kadar kolay değil. Hatalar yapabiliceklerini göstermeye başladılar. Mesela kırılganlıklarını zorlayacak kalitede ve güçte takip etmekte. Onların kayıplarına eşlik edersek, rakibimizin üzerindeki baskıyı kendimiz dağıtırız. Fırsat geldi, ileri ki haftalarda yine gelecek. Biz hazır olacakmıyız o an, mesel bu.
Pazar günü için en büyük kaygım. sporculuğuna ve kişiliğine sonsuz saygı duyduğum, ama futbolundan umudumu çoktan kestiğim Selçuk Şahin'in ilk 11'de görev alması.  Bütün oyun disiplinine ve mücadele gücüne rağmen, Selçuk Şahin'in, top kontrolü çok kötü veya istikrarsız. Oyun içinde zaman zaman panikleyerek kötü tercihler yapıyor. Bu hataları tüm oyuncular yapabilir ama Selçuk bu konuda takımın en kötüsü. Sezon başından beri 60 dak. fazla görev aldığı maçlara göz attığımızda tablo şöyle;
       PAOK Thessaloniki - Fenerbahçe SK 1;0
       Fenerbahçe SK - Beşiktaş JK 1;1
       Kasımpaşa SK - Fenerbahçe SK 2;6
       Medical Park Antalyaspor - Fenerbahçe SK 0;1
       Fenerbahçe SK - Bucaspor 2;3
       Yeni Malatyaspor - Fenerbahçe SK 2;1
Kasımpaşa ve Antalyaspor'u yenmişik. Antalya maçı da bitene kadar patlıyorduk. Topu rakip alana taşımakta ve orada tutmakta sorunlarımız var zaten. Bir de Selçuk gelirse üstüne, hezimet ve kahır olasılığı %75 ve üstü.
Bu sezon şu ana kadar 16 maçta 804 dak. görev almış.  Bir tanesi dışında hepsini izledim. Kayda değer olumlu bir performans hatırlamıyorum.  Kayseri maçında ki performansı ise unutmam çok zor. Maç boyunca oyunun en çok yığıldığı yerde Selçuk Şahin , eşittir  büyük olasılıkla kötü performans. Hafta sonu için 2 dileğim var. Yerine başkası oynasın,  yada küçük olasılık gerçekleşsin.
Son 3 sezonda Selçuk'un iyi oyunuyla kazandığımızı hatırladığım hiç bir maç yok. Galatasaray maçını  tabi ki hatırlıyorum. Tarihi bir kaleci şansızlığı, yada hatasıydı. Selçuk pas hataları ve top kayıpları ile yine her zaman ki gibiydi.
Yerine kaydırıldığında çok başarılı olmuş, Mehmet Topuz, oynadığı her maçta takımın en iyileri arasına giren Gökay, duygusal olarak kötü durumda değilse Baroni, Selçuk'tan çok daha iyi seçenekler. Aykut hoca Selçuk'a güvenirse ne yazık ki, sonu Aragones gibi olur. Son sezonlar da hiç bir teknik adamımız, alternatifi varken Selçuk ile oynamadı. Şimdi alternatifi var.
Bir oyuncumuz ile ilgili olumsuz bir şeyler yazmak çok kötü hissettiriyor. Ama bunların hepsi teknik ve futbol ile ilgili. Benim gönlümde Fenerbahçe'liliği ve sporculuğu ile 10 tane Santos yapar.

1 yorum:

GÜRAY İŞDAŞ dedi ki...

Elin,ze ve beyninize sağlık.İnanın düşüncelerime tercüman olmuşsunuz.40 yaşında bir Fenerbahçeli olarak ben bu Selçuk'un kerametini anlayamadım.Lefter,Cab Bartu,Oğuz Çetin ve Aykut Kocaman gibi efsaneler bile 8 sene aralıksız bu formayı giyemediler.Bu topçunun(bilerek futbolcu demiyorum:)özelliği gün gelir ortaya çıkar.Bununla ilgili çok komplo teorim var ama buraya yazmak ayıp olur.Ne dieylim nelerini gördük bu formayı haketmeyen,bu da geçer diyelim.Son olarak da herkesin mesih bekler gibi beklediği Özer Hurmacı'da sadece takıma kambur olur.İkinci Kemal Aslan'dır.Sevgi ile kalın...

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler