Alex ve kontrat-2

09 Şubat, 2011


Bu gün kaptanımızın imza günü. 2 gün önce imzaya giden sürecin dışarıdan nasıl gözüktüğünü yazmıştım. Ve şöyle bitirmiştim.

''Sonraki yazımda, kaptanımızın kazanan bir takımın değerli bir parçası olabileceğinden ve uzatılan kontratın, roller konusundaki farklı bir yaklaşımla büyük fırsatlar sunabiliceğinden, kendimce bahsedeceğim.'' 

Alex olağan üstü bir saha görüşüne, sıradışı bir serin kanlılığa, muhteşem bir tekniğe sahip, çok büyük bir futbol yıldızıdır. Oynadığı her takıma liderlik etmiş ve büyük başarılara  katkılar sağlamıştır. Kısa bir araştırma ile kazandığı    kupaları, ve inanılmaz rakamları ekleyebilirdim ama, tembellik edeceğim. Kariyeri o kadar inanılmazdır ki, artık sağır sultan bildiği için, ifadelerimi güçlendirmek için böyle bir uğraşıya gerek bırakmamıştır. Yıllarca en üst düzeyde sergilediği eşsiz yeteneklerinin 2 yıl daha Kadıköy'de olması Fenerbahçe için büyük bir şanstır. Ama...

Emin değilim,  ama öyle sanıyorum ki, son 5 ay içinde Alex hakkın da olumsuz yazı yazmanın  şampiyonu benimdir. Gerçekten iyi bir mertebe değil, bende pek hoşnut değilim. Sadece yaygın görüşlere katılmıyorum o kadar. Evet yukarı da yazdıklarıma rağmen. Alex'in son 2 yıldaki anlayışla sahada olmasının Fenerbahçe'ye katkı verebileceğine hala katılmıyorum.
Alex,
üzerine oyun anlayışı inşa edilen
ve  uymayan her parçanın takımdan koparılmasına sebep olan,
her şey kendisinden beklenen
tek ve dokunulmaz unsur olarak kullanırsa, Fenerbahçe'ye faydalı olmayacaktır.

Alex,
artık takımın bir parçası olmalı,
takımın diğer yıldızlarının önünde ve ayrıcalıklı roller değil, eşit ve destekleyeci roller almalı ve bu rollere uyum sağlamalıdır.
Hernandez, Berbatov ve Nani üstüne inşa edilmeye çalışılan takımının, değişimine ve kazanmasına, oyunu ve davranışları ile destek veren Ryan Giggs iyi bir örnek değilmidir sizce.
Fenerbahçe'de yeni ve genç yıldızları hak etmiyor mu,
oyun içinde daha çok yıldızın sorumlulukları paylaştığı hızlı ve akıcı bir oyunu hak etmiyormu?
Sadece kaptanlarına uyum sağlayabilen ve onu tamamlayabilen,
bu arada öz güvenlerini kaybederek geri giden sönük yıldızların ortalama performasları,
ve kaptanın parıldayan performansının toplamı olan,
sıkıcı futbol ve final kaybeden takımı mı hak ediyoruz.
Ben daha iyisini istiyorum. Ve kaptanın en iyisine bile en kritik katkıları yapabilecek eşsiz bir yetenek olduğunu biliyorum
Son söz takım büyüktür yıldızlardan. Ve iyi bir takım kendi büyük yıldızlarını parlatır zaten.

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Katiliyorum.

Son haftalarda Alex´de bir kipirdanma gördüm, TS macinin son dakikalarinda 3 TSli defans futbolcusuna tek basina pres yapmasi hala güzümün önünde, acaba olasi bir kontrat uzatilmasi ile mi ilgili, yoksa uztailacagini ögrnemis olduktan sonraki psikolojisini mi yansitiyordu o davranis bilemem, ama umarim son secenekten dolayidir.

Ayrica Gökay´in takima kazandirilmasi hakkinda zamaninda söyledigi cok önemli cümleleri hatirlatmak isterim "ilk kez kendi altyapimizdan bir yetenege sans verdik ve onun bir yildiz olabilecegini gördük, cok mutluyum" demistir...

FB´li ümitli su dönemde.

Adsız dedi ki...

Yahu alex yaşayan bir efsanedir ve herşeyden önce böyle bir efsaneyi seyretmenin hazzını yaşayalım.Devam edecek olursak zaten Alex oyun anlayışının kendi üzerine bina edilmesini istediği yolunda bir bilgin mi var ki böyle ama larla başlayan çok bilmiş klasik seçkinci aydın tavrıyla bu efsaneyi ve yaptıklarını küçültücü bir pozisyon almaya başlıyorsun.Olaylara nasıl bakıyorsanız öyle görürsünüz. Algılama biçiminiz belirler tüm bilgi dağarcığınızı.Sende böyle bir tavır alarak klasik bir zahiri Alex ve dolayısıyla klübü ve yapılanları görmemek adına yukarı bakan adamlar safında yerini alıyorsun.Bunlar eskidi.Aziz Yıldırım'ı işte bu yüzden seviyorum.Büyük takım reflkslerini daha da yukarı çıkardı ve sizin gibi etrafa bakan adamları etkisizleştirdi.Vαrlığı Birşey Kαzαndırmαyαn İnsαnlαrın, Yokluğu Birşey Kαybettirmez.Sende eğer bu profilde bir insan modeli olmak istiyorsan zaten sorun yok.Senin gibiler zaten HBK'lar gibi etrafta hala FENERBAHÇE'm üzerinden yıldızlrını parlatmak için uğraşıyorlar.hayatınızı Yalanlamak ve reddetmek, Konuşmak ve nutuk atmak için kurmuşsunuz. Tartmak, kıyaslamak ve düşünmek varlık sebepiniz değil.SON SÖZ FENERBAHÇEM ARTIK İSİZN ÇOK UZAĞINIZDA.KOŞARAK BİLE YETİŞEMEYECEKSİNİZ.

Sıradanbirblog dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Sıradanbirblog dedi ki...

Oyun ve performanslar hakkında aynı şeyleri düşünmediğimiz için, beni bu kadar dışlamanıza şaşırdım. İllaki sıradan varlığımla Fenerbahçe'ye büyük değerler katma iddiasında değilim, dolayısıyla varlığım ve yokluğum hakkındaki görüşlerinize katılıyorum. Ama varlık sebebimi değerlendirmeye katmanız fazla olmuş. Fenerbahçe'nin benden çok uzağa düştüğüne, koşmamın para etmeyeceğine gelince, hangi anlamda bir uzaklıktan bahsettiğinizi de anlamadım. Zira 4,5 ayda 90'dan fazla yazı yazdım ve hepsinin öznesi Fenerbahçe. Kullandığınız kısaltmayıda anlamadım, ama sanırım anlamamam o kadar kötü değil. Yorumların sansürsüz yayınlandığı bu sitede, oto sansür için teşekkür ederim yinede. Ve hakkımda nasıl çıkardığınızı anlamadığım bütün bu sonuçlar hakkında daha çok yazamayacağım. Zira aynı lisanı yazsak ta sanırım ayrı şekilde anlamıyoruz.

Adsız dedi ki...

HBK'DAN kasıt Hakan Bilal Kutlualp ve onun gibilerdir.HBK burda bu zihniyetin temsilcilerinin öznesidir.Esas işleri Fenerbahçe değil kendi yıldızlarıdır.Zira Fenerbahçe'nin başkanlık makamına bunca saldırı olurken kişsel hırslar yüzünden bu makama omuz vermemişlerdir.Neyse konumuz bu değil.Performanslar her daim eleştireldir ve icraatın başka bir tanımıdır.Zira icraatın olduğu her yerde eleştiri ve hata vardır ve olacaktır.Ama siz bunun ötesine geçip varolanı değersizleştirmeye çalışıyorsunuz.Insanlar sahip olduklarını küçümser, sahip olamadıklarını önemser.Benim eleştirim tam bu noktada başlıyor.Ne istediğinizden ziyada nasıl istediğizi artık açıklayın.zira yazmış olduğunuz oanlarca yazı bu amaca hizmet etmiyorsa bu kişsel bir masturbasyondan öte bişey ifade etmez.İnsanlar İlerde yalnız iki şeyle hatırlanır: Çözdüğünüz sorunlar, yarattığınız sorunlar.Bugünkü FENERBAHÇE'Yİ var edenler AZİZ YILDIRIM ve ekibi çözdükleri sorunlarla hatırlanacak.Dileğim sizde bu safta yer alın.FENERBAHÇE hepimiz için bir aşk.''Fenerbahçe'nin benden çok uzağa düştüğüne, koşmamın para etmeyeceğine gelince, hangi anlamda bir uzaklıktan bahsettiğinizi de anlamadım.'' cevabı da zaten benim size yapmış olduğum eleştirinin açık bir karşılığı.

Sıradanbirblog dedi ki...

Bu yorum ve eleştiriniz çok daha makul olmuş.
Böyle bir seviyede ve tonda eleştiri almak, ilkini almak kadar kötü değil. Lakin yinede ithamlarınızı kabul edemiyorum. Çünkü en az sizin değer verdiğiniz şekilde kıymetli benim içinde Fenerbahçe. Yorumlarınızdan çıkarabildiğim kadar, Fenerbahçe'ye şu anda hizmet eden bazı insanlara çok değer veriyorsunuz ve yönelttiğim bazı eleştirilerin maksatlı olduğunu varsayıyorsunuz. Olaylara ve kişilere kasten olumsuz yaklaştığımda vasayımlarınız arasında. Oysa bu blogta eleştiri yönelttiğim kişilerden, özellikle Fenerbahçe'ye az veya çok hizmeti dokunanların tamamı başımın tacıdır. Eleştirilerim, kişilere veya genel olarak Fenerbahçe'ye hizmet anlayışlarına değildir. Eleştirilerim sadece somut ve net olarak eleştirdiğim, davranış ve icratları ile ilgilidir. Bu blogda en çok Alex, Selçuk, Aykut Hoca ve Başkan eleştirilmiştir, ama anladığınız şekilde ve amaçlarla değil. Üstelik haklarını da teslim etemeye çalışarak. Gerçekten HBK anlayışında ve şeklindeki eleştirilerle aynı şekilde anlaşıldığıma gerçekten üzüldüm. Bu gece eski yazılarımı okumaya zaman ayıracağım ve maksadımı aştığım ifade varmı bakacağım. Uzun uzun emek harcadıyıp yazdığınız için uzun uzun açıklamaya çalışıyorum. Ama son sözüm şudur. Burada yazılanların gizli bir anlamı veya amacı yoktur. Eleştirilerden ve karşı yönde yayınlanan pek çok görüşlerden kesinlikle bildiğim üzere bazı noktalarda çoğunluktan farklıdır. Ama her farklı görüşün altında gizli bir kişisel amaç yoktur. Orantısız ve ağır ithamlarınıza rağmen, emek harcayıp uzun uzun görüşleriniz yazdığınız için yinede teşekkür ederim.
Çünkü benim için bu polemiğin anlamı, Fenerbehçe'yi çok seven, ama farklı düşünen iki ayrı kişinin varlığıdır. Bu iki kişinin farklı görüşleri yaklaşımıda oldukça farklı gözüküyor.

Adsız dedi ki...

''Bu yorum ve eleştiriniz çok daha makul olmuş''cümlesi bile başlı başına bir eleştiri konusu ki buraya hiç girmiyorum.Bakın paradigmanın iflası diye bir ifade biçimi vardır.Yani çelişkilerin iflası.Sizin burada ki yazıya dayalı performansınız bir FENERBAHÇE'linin dikkatini çekiyor ve o FENERBAHÇE'li tarafından eleştiri konusu oluyor ve siz diyorsunuz ki ben bu ithamlarınızı kabul edemiyorum.Öyleyse en azından bu tartışmamızın bir yararı artık sizin empati kurmaya başlıyor olmaız olacaktır.Zira hayatlarınıFENEBAHÇE'me vakfetmiş insanların bu derece acımasızca eleştiriliyor olması ama eleştirenlerin kendileri eleşitirldiğinde bunları kabul edemiyor olması bu iflasın tam bir karşılığıdır.Hiç bir şeyin maksatlı olduğunu düşünmüyorum ve böyle bir yorumum yok,daha önce dediğim gibi artık neden yerine nasıl sorusunun sorulması gerektiğini düşünüyorum.FENERBAHÇE'm artık bir eşikte ve o eşikten fırladığında ulaşılamaz noktaya gelecek ama siz neden sorusunu soranlar bu omuzu bu kadar emek ortaya koyanlara vermekten imtina ettiğiniz gibi kendi istediklerinizin olmadığını gördüğünüzde çıldırma noktasına gelip yapılanları değersizleştirmeye çalışıyorsunuz.Elimizdekilerin değeri sahip olmakta değil kullanmaktadır.Yardım edin bunu kullanalım.Eleştirim tam da budur işte.insanın en büyük zaafı en çok sevdiği şeydir.

Sıradanbirblog dedi ki...

''Alex olağan üstü bir saha görüşüne, sıradışı bir serin kanlılığa, muhteşem bir tekniğe sahip, çok büyük bir futbol yıldızıdır. Oynadığı her takıma liderlik etmiş ve büyük başarılara katkılar sağlamıştır. Kısa bir araştırma ile kazandığı kupaları, ve inanılmaz rakamları ekleyebilirdim ama, tembellik edeceğim. Kariyeri o kadar inanılmazdır ki, artık sağır sultan bildiği için, ifadelerimi güçlendirmek için böyle bir uğraşıya gerek bırakmamıştır. Yıllarca en üst düzeyde sergilediği eşsiz yeteneklerinin 2 yıl daha Kadıköy'de olması Fenerbahçe için büyük bir şanstır.''
diye bir ifade kullandığım zaman sahip olduğumuz değerlerin kıymetini bilmiyormuş mu oluyorum. Kendi değerlendirmeme göre, takımdaki şu andaki belirleyici rolü yerine tamamlayıcı rolü benimseli diye yazdığımda, nedeni bırakıp nasıldan bahsetmiş olmuyormuyum. Sanırım nasılımız faklı ve çıldırmış değilim. Eleştirilerinizde bahsettiğiniz şekilde rahatsızlık duysa idim, bloga yorum onayla filtresini getirir ve yazdıkalrınıza mani olurdum. Bilakis üzerinde durup bu kadar yazmaya çalışmanıza saygı duyuyorum. Bir sürü eleştirinizin neye dayandığını gerçekten anlamadım. Mesela çıldırarak neyi değersizleştirdiğimi ve hangi yazımla yada yazımdaki hangi ifade ile bunu yaptığımı anamıyorum. Ama şu hiç değilse şu konuda anlaşabilmek isterim sizinle, yorumlarınıza ve getirdiğiniz eleştirillere cevap vermeye çalışırken en azından görüşlerinize ve ifade etme çabanıza saygı göstermeye çalışıyorum. Oysa yorumlarınızdan anladığım kadarı ile eleştirilerinizi değersiz gördüğüm görüşünede kapılmışsınız.
Oysa uzun uzun ve heyecanlı yazdığınız görüşlerinize saygısızlık asla saygısızlık etmem. Cevap verirken güçlük çektiğim şey şu. Neden üzerinde durduğumu ve maksatlı eleştiriler yönelttiğimi söylüyorsunuz. Ben buna katılmıyorum. Bu yazının özelinde, Alex takıma hala aynı tarz bir oyun yapısıyla faydalı olucağını kendi gerekçelerinizle ile yazsanız ve bu eleştirileriniz beni çıldırtsa, yazdıklarınıza hak vereceğim. Oysa yukarıda belirttiğim gibi siz Neden üzerinde durduğumu ve emeğe saygı göstermediğimi ifade ediyorsunuz. Ben de aslında öyle olmadığını ifade etmeye çalışıyorum.
Muhtemel yorumlarınıza cevap veremez isem, zaman bulamamış olmamdan olabilir. Sessizliğime de bir anlam yüklemenizi istemem.

Adsız dedi ki...

Bir önceki yazımda en son söylediğimi bu sefer en başta söylüyorum insanın en büyük zaafı en çok sevdiği şeydir.FENERBAHÇE'm benim için böyledir.Buradan hareketle hala söylüyorum ki elimizdekilerin değeri sahip olmakta değil kullanmaktadır.Eleştirlerimin özeti bu aslında.Neyse tezler ve antitezler hep olacaktır.Ben niyetimi anlattığımı düşünüyorum.

Sıradanbirblog dedi ki...

Bu kadar zahmetle katıldığın için teşekkür ederim. Bir görüş ayrılığı içinde tartırşırken, şahsınıza dönük bir ifadem oldu ise kusura bakmayın. Niyetinizi gerçek anlattınız. Aynı şeylerden her zaman aynı anlamları çıkarmak zor olsada, özetinizden sonra sizi anladığımı sanıyorum.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

bizler sahip olduklarımızla değil olamadıklarımızla kendimizi sınarız hep.FENERBAHÇE ile de ilgili durum böyle.Neyse sadece karşılklı bir görüş alışverişiydi.Kendinize iyi bakın.

Sıradanbirblog dedi ki...

Bu konu ile ilgili görüşlerinizi yazmak isterseniz blogda yayınlarım

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler