Milli takım için sakıncalı bir umut içindeyim

10 Şubat, 2011

Kariyeri başarılarla dolu bir hocaya ve oluşturmaya çalıştığı genç ve yeni takıma güvenmeliyiz. Bu sürecin futbolumuza bazı yeni yıldızlar kazandırması da çok muhtemel. Hoş şimdi yapılmaya çalışılanların, Ümit milli takım bünyesinde zaten yapılmış ve olgunlaşmış olması lazımdı. Futbola bu kadar kaynak yaratabilen bir ülke, milli takım seviyesinde böyle hazırlıksız bir değişime gitmek zorunda kalmamalıydı. Çünkü bu süreç sandığımızdan uzun ve sancılı geçecek.  Kazanılmaya çalışılan genç oyuncular, iyi giden bir takıma çabuk uyum sağlayabilecek yetenekte  olabilirler, ama havasını kaybetmiş bir takımı ayağa kaldırmak çok daha zor olacak.
Evet, ne yazık ki, akşam ki performans ve takım, bende coşku ve heyecan uyandırmadı. Sakıncalı bir umut içindeyim. Burak, Umut, Serkan, Selçuk  gibi, uzun yıllardır izlediğimiz oyuncuların, geçen yıllardaki kritik maç performansları cesaretimi kırıyor. Kıymetli ve istikrarlı oyuncular, ancak milli takımımıza ihtiyacı olan enerjiyi vermeleri kolay değil. Son izlediğimiz maçlardaki kadrolarada göz attığım zaman,  bir kaç genç gurbetçi oyuncu dışında, yeni yüzler bunlar. İstikrarsız olduğu için artık takımda yer almayan, Semih, Tuncay, Nihat bu forma altında çok üst düzey oyunlar oynadılar. Şu anda pek iyi durumda olmadıkları da doğru. Ama yerlerine katılan yukarıdaki isimlerden de, önceki yıllardaki performanslarına baktığımız zaman, aynı katkıları bekleyebilirmiyiz bilmiyorum. Umarım takıma yeni katılan bu oyuncularımız, ve genç gurbetçi yıldızlarımız, futbollarını bir kaç basamak yukarı taşıyarak, takımımıza gerekli enerji ve katkıyı verirler.
İsimler üzerinde tartışmaya girerek verilen emeğe saygısızlık etmek istemem. Ama Sabri'nin orta alanda görev aldığı bir takıma Mehmet Topuz'un davet edilmemesine bir anlam veremiyorum. Sabri akşam takımın iyilerindendi aslında, yinede bu tercihe anlam veremiyorum.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sakincali umut? Hayir.
Bence su görüntüde umut sakincalidir.

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler