Çok kötü yönetiliyoruz

11 Ocak, 2011

Ebru Köksaldı  Fenerbahçe ve sporla ilgili yazılarını takip edebildiğimiz blogunda    ( www.tirajik.com),             gündem diye her zamanki gibi çok güzel bir yazı yazmıştı. Aşağıdaki yazı Ebru hanımın yazısına yaptığım yorum. Sadece bir kaç cümle ekledim. Burada da olmasını istedim. 
''Çok kötü yönetiliyoruz.  Başkan basın ve televizyonlar aracılığıyla teknik direktörlük yapıyor.  Şu ana kadar görünen tablo, antreman detayları dışında takımı 2. yarı başkan yönetecek.  Başkanın takımı şampiyon yapabilecek teknik bilgiye sahip olmadığına eminim. Kontrat peşinde olan ve gönderilmekten korkan bir kaç oyuncunun vites yükseltmesi ile şampiyon olabilecek günler çok geride kaldı. Takımın tamamının birleşmesi ve performansını yükseltmesi lazım.  Oysa takım en az üçe bölünmüş durumda.  Teknik adam tarafından yönetilen oyuncular.   Başkan tarafından yönetilen oyuncular.    ”bu nedir ya!!” diye şaşıran ve tüm inancını yitirmiş oyuncular.   Ben Aykut Kocaman’ı destekleyenlerdendim.   Hala bu tablonun içinde kalarak, -istifa etmeyerek- başkana günah keçisi olmayı kabul etmesine anlam veremiyorum.  
 Transferlerin aylar sürdüğü, yada hoca istediği halde yapılmadığı,  hocaya saygısızlık yapan oyuncuların herhangi bir ceza görmediği,  Emre ve Alex gibi oyuncuların basın önünde başkan tarafından açıkça korunduğu,   Guiza gibi klübü kafasında tamamen bitirmiş oyuncuların ucuza gider diye satılmadığı, -ki kendisine sezonluk 3-3,5 milyon euro ödeniyor- , yani başkanın teknik adamdan sürekli rol çaldığı bir takım, artık o teknik adam tarafından yönetilemez.  Takımda   Senegalli, Brezilyalı, İspanyol, Uruguaylı, Slovak  ve Türkler var. Yaşları  17-34 arasında. Hepsi yüksek egolu yarışçı karakterli oyuncular.  Hepsi aynı yerden yönetilmeli ve oraya güvenmeli, yoksa yönetilemezler. Aykut Kocaman Alex' ten iyi verim aldı iyi de, vazifesi Alex'i idare etmek değil. Tüm kadroyu idare etmek. Birini kazanmak diğerlerinin inançlarını ve saygısını kaybettiriyorsa işler çok kötü. Sizce şu anda Fenerbahçe'de oynayan oyuncular Aykut Kocaman'ın  kontratlarını uzatabileceği, geliştirebileceği veya fes edebileceğini düşünüyorlarmı? Mesela Alex kontratını uzatmasının Aykut Kocaman'a bağlı olduğunu düşünüyormu?  
Genç oyuncuların motive olması ve geleceğe inanması için elle tutulur hiç bir şey yok.
Başkanın futbol takımına müdahale etmesini durdurabilecek güçte bir teknik adama ihtiyacımız var. Yada sadece başkanlık yapıcak, sisteme inanan bir başkanlık anlayışına. Şu anda ikisinide sahip değiliz.  Bu şartlarda sahip olduğumuz harika oyuncular hiç bir işe yaramayacak.''


Not;Umarım aslında her şey böyle değildir. Ben bir kaç gündür arka arkaya okuduğum gazetelerin asılsız haberlerinden işgüzarca çıkarmışımdır bu yorumları. Aslında sezonun 2. yarısı için gereken her şey çok profesyonelce ilmek ilmek örülüyordur. 

1 yorum:

Adsız dedi ki...

alex son açıklamalarındanj sonra hala kadroda kalıyorsa başkan ve aykut kocaman ın sözde devrim inin duvara tosladığı açık gözüküyor ,aslında alex pro. oyuncu oynar diyenler alex i tanımamış demektir alex ile imza atılmazsa alex katkı değil sorun olur ikinci yarı , oyuncular saktlık bahanesiyle antremandan kaytardığı şu günlerde , alex in bu sözleri bana çok ta tuhaf gelmedi aslında , diyoruz ya hep kötü yönetiliyoruz diye ...

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler