Milyon kere bıktık

08 Ocak, 2011

Bir kaç gündür internetsiz, bilgisayarsız bir yerdeyim. Twitter, Facebook ve bloglar yok. Dolayısıyla burada sizlerle paylaşıcak malzeme olmaması lazım. Ama var. En azından televizyon hemen her yerde var. Ve bu sabah artık duymaktan hepimizin milyon kere bıktığı klişeyi tekrar dinledim. Yeter artık, ey sporcular ve kıymetli spor yazarları. Biraz düşünerek yazın ve konuşun lütfen. Ekonomik ve sosyal hayatın en kaymaklı yerlerine kurulmuşsunuz. Bazılarınız gökdelenlerin zirvelerinde, bazılarınız alt katlarında. Ama en iyi muhitlerdeseniz yinede. Ayda 1000 TL. altında kazanarak yaşama savaşı veren insanlara serbest bu klişeler. Bu derece sığlık. Ki böyle bir genelleme yapmak ta istemem. Bu hayat mücadelesinde kendini geliştiren, çok yönlü ve derin analizler yapan nice insanlara saygısızlık etmekten de çok sakınırım. Onlarla ilgili kısmı bu yüzden geçelim de, sizler  miskin beyinlerinizi biraz  işletin artık.
Nedir mi beni bıktıran son klişe. Kazım buyurmuş,  ''artık futbolumla anılmak istiyorum''.  Bazı önemli spor yazarları da, Fenerbahçe'den ayrılmasının sportif sebeblerle ilgili olmadığını yazdılar söylediler.
Yok artık. Fenerbahçe Patagonya sanki. Kazım her maç büyük bir istkrarla oynadı da, goller attı, asistler yaptı da, sonradan girdiği maçlarda takımını ateşledi de, biz bu genç çoçuğu anlamadığımız için gönderdik.
Sportif, Kazım efendi, sportif. Bizim, sportif olarak aklımızda kalan şu, 2 yıl gibi uzun bir süre de pek çok şans bulduğun halde, sahada takımına katkıda bulunmadın. Genç Okan ve Gökay senden daha fazla katkı verdiler. Hepsi budur. Allayıp pullayıp başkalarına sat bu klişeleri. Biz sana ihtiyacımız olan pek çok maçtan önce yemiştik. Sonra midemize oturmuştu.
Yetenek ve performans her zaman komşu olmuyorlar. Bazen birbirlerinden çok uzak kalabiliyorlar. Yetenek, zeka, vizyon ve performans her zaman yanyana oluyorlar. Kariyerinin bu zamana kadarki kısmında ne yazık ki Kazım, vizyon ve zekadan uzak yerlere aktı. Ezeli rakibimizdesin ama yine de bol şans sana. Çünkü son açıklamalarından, vizyon ve zekanı yanına alman ngerektiğini, hala anlamadığın gözüküyor..
Son söz; yüzümüzü kızartıcak aptallıklar yapmazsanız, saha dışında ki hayatınız umrumuzda bile değil.
Artık bu klişelere karnımız tok.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler