Zaman Akar, Zaman Geçer

13 Aralık, 2010

Fenerbahçe'yi takip eden iki yazarımızdan , iki küçük alıntı.


''Fenerbahçe kaybederken suçlu belli, Aykut Kocaman. Kazanırken kahraman belli, Alex de Souza. Bir camia bir oyuncuya bu kadar odaklanırsa başka bir sonuç olabilir mi? Alex 100 gol attı, 3000. golü attı, en çok oynayan yabancı oldu, tarihe geçti. Bu arada oyuncuya bağlı kalmayan, sistemler üzerine kurulu Trabzonspor 9 puan fark attı. 
Kocaman suçlu değil mi? Elbette suçlu.. Konya’da Alex’siz takımın sezonun en hızlı ve aktif maçını oynayıp hem de deplasmanda 4 gol attığı maçtaki düzeni bir daha denemedi.''

Altan Tanrıkulu/Hürriyet


''Tabelacıların, "Kazan da nasıl olursa olsun" diyerek, takım yerine performanslara teslim ettiği bir teknik adam oldu Aykut Kocaman. Ve o da, kendinden öncekiler gibi Alex'in yapacaklarına göre başarı çizgisini belirledi. Yine eski takım geldiği sahaya. ''
Gürcan Bilgiç/Sabah


Bunlara ne ilave olur bilmiyorum.  Belki kariyeri başarılarla dolu, futboluyla bütün dünyayı kendilerine hayran bırakmış, ama artık takımının merkezi değil bir parçası olarak kariyerine devam eden bazı yıldız isimleri ekleyebilirim.

  • Gigs; şimdi bayrağı Nani taşıyor. Tecrübesi artan Portekizli yıldız, önceki yıllara göre oldukça istikrarlı katkı yapıyor. 
  • Ronaldinho; Milan'daki çilingir rolünü İbrahimoviç'e kaptırdı. Sırası gelince kısa zamanda eşsiz klasını sergiliyor yine. O artık klübe de rezerv sihirbaz. 
  • Seedorf; genç Ganalı Boateng, muhteşem Hollandalı'nın rolünü oynuyor.
  • Klose; kariyeri gollerle dolu. Bazen 11'de görev alıyor. Ama o takımın bir parçası. Takım ona uydurulmuyor.
  • Oven, tecrübesi ile gerektiği zaman katkı vermek için hazır. Bayrak Roney'de.
  • Ballack, Deco, ikiside sakat.
  • Efsane Ronaldo, Corinthias'ta ufak ufak takılıyor.
  • Lyon ve Juninho, çoktan ayrıldılar.
Siz çoğaltın. Bir sürü büyük yıldız. Hiçbiri 34 yaşında iken, 20 milyon taraftarı olan bir takımın merkezinde olmayı başaramadılar. 
Birde şöyle bakalım:

  • Arsenel (Fabregas)
  • Chelsea (Drogba, Anelka, Mikel Obi)
  • M.U (Roney, Berbatov)
  • Lyon (Lisandro)
  • Milan (Zlatan)
  • İnter  (Sneijder) (Eto değil, Eto tamamlayıcı unsur)
  • Barcelona (Messi)
  • Real Madrid (C. Ronaldo)
Listede Drogba dışında 30 yaşını aşmış oyuncu yok. Ki mesele asla salt yaş değil. Mesele fiziksel direnç.


Bizim durumumuz ise şu. Bir sezonun yarısı çoktan geldi. Her kulvarda kayıplar var. Takımı eski günlerine taşıyacak oyuncular klübe de, yada Alex'in açığını kapatmak için daha fazla koşuyorlar. Fenerbahçe sezon başından beri rakip alanda bir eksik oynuyor. Ne zaman bu eksikliğin ortaya çıkmayacağı kordinasyonsuz bir rakip var, gelsin puan. Ne zaman direnç ve mücadele gitsin puan. 
Bunları yazdığım için Fenerbahçe yönetimine, Aykut Kocaman'a ve Alex'e çok kızıyorum.  Kıt bir öngörü bile bunu görmeli ve haftalar önce önlemini almalıydı. Bu gün ben yazıyorum, haftalar geçtikçe herkes yazacak, söyleyecek. Bir efsane böyle bir sonu hak etmiyordu.  Takımın merkezi değil parçası olarak sorumluluk alsaydı, hala müthiş katkılarını sürdürürdü. Katkı vermeye devam ediyor. Zarar vermeye de devam ediyor.


Sayın yönetim, sayın teknik yönetim. Biz büyük bir yıldız değil. Büyük bir takım istiyoruz. Zaten gerçek bir yıldız, ancak iyi bir takımda parlıyor. Messi ve Ajantin. Messi ve Barcelona.


Bu yazı bitti. Yarın için konu buldum.
Başkan şampiyon olmayan teknik adamı gönderdikçe, şampiyon olamıyoruz. Baş belası bir kısır döngüye girdik.



2 yorum:

Adsız dedi ki...

çoğuna katılıyorum ,, FB de şu gerçeğinde altını çizmek lazım ayrıca , Aykut a verilen destek Daum a gösterilmedi ,Aykut un her istediği transfer yapıldı , Daum ise kendisi tek transfer yapmadan gitti ,, yalnız Aykut Hoca sezonbaşı Alex i istemiyor gibiydi bu konuda kendisine baskı yapıldı mı ? henüz bilemiyoruz ...

Sıradanbirblog dedi ki...

İstemiyorsa ve muhtemel bazı zorlamalara karşı duramıyorsa, oyuncular bunu sezicektir. İşte o zaman oyunculara liderlik etmesi çok zor olucak. Oyunculara gerçek lidere göre tavır geliştirirler. O zaman Alex, o zaman Emre kartını ona göre oynar. En önemlisi, başkanın böyle bir müdahelesi varsa, başkanla kişisel yakıonlığı olmayan Volkan, Gökhan ilk transfer döneminde sorun olabilir. Stoch ve Dia gibi genç oyuncular inançlarını kaybedebilirler. Bir takım durucağı yeri bilmeyen bir başkan ve ona karşı durmayan bir hoca yüzünden dağılabilir. Oyuncular 20-25 yaşlarında genç insanlar. Bu kadar karmaşada yollarını kaybedebilirler.

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler