Karabük'te kritik performans

05 Aralık, 2010

Emre Belezoğlu
Kariyerinin en iyi sezonunu yaşıyor. Bu sezon sahada bulunduğu her maç çok iyiydi. Oyun için her türlü insayitifi alıyor. Defansta çok sert ve güçlü, ofansta çok klas. Sahanın her yerini görüyor. Pasla veya driplingle orta alanı çok hızlı geçiyor. Şut ve plaselerle goller buluyor.
Ancak riskler var.  Fenerbahçe takımında sezon boyunca ofansif olarak istikrarlı iki oyuncu var. Niang ve Gökhan Gönül.  Ne yazık ki diğer oyuncularımız, ofansif anlamda Gökhan ve Emre'yi istikrarlı bir şekilde desteklemiyorlar. Zaten, ofansta diğer oyuncularımız da iyi oynarsa, rahat galibiyetler alıyoruz.
Oynamazlarsa, Emre ve Gökhan kritik top kayıpları yapıyorlar. Kontrataklarla karşılaşıyoruz. Oyun kendi alanımıza yıkılıyor. Ve puan kaybediyoruz.
Bütün bu gerekçelerle bu gün Emre'nin yanında Gökay'ı görmek isterim. Gökay oyunu alıp götürücek seviyeye gelmedi daha, ama oyun anlayışı, sakinliği ve sürekliliği ile Emre'nin performansını yükselticektir. Mental olarak takımdaki en istikrarlı oyuncuların başına rahatlıkla yazılabilir. Daha bir kaç maç oynadı, bu kanıya nasıl vardın diye düşünebilirisiniz. Şurdan vardım. Oynadığı maçların her dakikasında aynı seviyede oynadı. Kim sıkışırsa ona yaklaştı. Prese rağmen topu korudu. Müsait birine verdi ve geri aldı. Sisteme akışkanlık sağladı.
Gökay'ın oynamadığı, Alex'in kaybolduğu, Stoch'un sertlikten bezdiği, Cristian'ın içine kapandığı dakikalar yaşayabiliriz akşam.  Sezon boyunca yaşadık bunu. O zaman senaryo aleyhimize dönüyor. Niang ileride eziliryor, Gökhan ve Emre sinirleniyor. Göz göre göre puanlar gidiyor. Umarım bu akşan bunu yaşamayız.
Son söz.
Alex, Semih, Stoch, Dia  zaman zaman çok iyi oynuyorlar.  Ancak sezon onların kaybolduğu maçlarda, yada anlarda kaybettiğimiz puanlarla dolu. Büyük takım sadece büyük teknik becerilerle yetinemiyor. Büyük takıma her maç saldıran ve savaşan, istikrarlı yıldızlar lazım.
Bu akşam ve gelecek tüm maçlarda, her topun ve her pozisyonun hakkını veren bir takım seyretmenizi diliyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler