Emre izin vermedi

05 Aralık, 2010

Maçla ilgili güzel bir değerlendirmeyi hemen yapmak kolay değil.  Çok başarılı bir ilk yarı oynadık, Karabük'ün oyun başındaki ataklarına, yüksek tempo ve güzel futbolla karşılık verdik. Alex'le bulduğumuz gol çok güzeldi. Stoch'un soldan gelip, kaleye indiği ve şut attığı pozisyon da çok güzeldi. Emre ve Cristian ortada, Caner ve Stoch solda, Gökhan ve Mehmet sağda etkili oldular. Top oyuncularımızın ayağında hızla ve isabetle dolaşarak rakip kaleye gitti. Oyunumuzu bu seviyeye çıkarırsak, Alex çok bitirici oluyor. Hem gol noktasında, hem bir önceki istasyonda istekli ve başarılıydı. Zaman zaman güçsüz kalan Niang sağ kanatta ikili mücadelede başarılı olunca, boşalttığı yere ustaca giren Alex her zaman yaptığını yaptı. Golünü attı.
İkinci yarı ve ilk 15 dakikalık şok, bütün Fenerbahçelileri kaygılandırmıştır. Ama bu sefer takım, saha içinden bir lider çıkardı. Emre topları aldı ve arkadaşlarını zorla oyuna kattı. Harika paslar attı, topu çok iyi sakladı, ileride hareketli birini bulamazsa, kendi taşıdı. Selçuk, Caner, Cristian ve Mehmet, Emre'nin mücadelesine tam destek verdiler. Bu dakikalarda ne yazık, hem Alex, hem Niang tamamen durdu. İkisi de çok deneyimli ve çok klas, oyunun böyle anlarında etkisiz kalmaları, verdikleri katkılar yüzünden gözden  kaçmamalı. Devre arasında takım bu soruna bir çözüm geliştirmeli. Niang, savunmanın içinde sert markaja rağmen top arıyor ve takımın ileri çıkabilmesi için zaman yaratmaya çalışıyor. Alex aynı sorumluluğu kaleden biraz daha uzakta yapmaya çalışıyor. Ne yazık ki kadromuzda, özellikle Niang'ın görevini yüklenebilicek başka bir oyuncu yok. Semih gol için istikrarlı ancak topu ilerde tutmak için istikrarsız bir yedek. Niang'ın sakat veya formsuz olması oyun içinde büyük eksiklik yaratıyor.  Yazık ki bu sorunun kısa vade de takım içinden çözülemeyeceğini düşünüyorum. Umarım ara transferde hem Alex'i hem Niang'ı yedekleyebilicek genç bir oyuncu arayışına girerler.
Son söz Emenike için. Lugano ve Yobo gibi üst düzey iki savunma oyuncusuna karşı çok başarılıydı. Bence üst düzey bir futbol kariyeri olucak.

Not:Lütfen ankete katılın.
Not2:Diğer yayınlara göz atmak isterseniz ana sayfaya geçebilir yada sağ altta popüler yayınlara bakabilirisniz.
Teşekkür ederim. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler