Derbiden önce

18 Mart, 2011

Galatasaray son 4 haftada sadece Bucaspor'u yenmiş. Karabükspor'la berabere kalmış. İBB ve Ankaragücü'ne yenilmiş. Meseleye Galatasaray açısından daha fazla bakmaya gerek yok. Çok kırılgan bir takım. Oyunu tutan ve kendisini zorlayan takımlara karşı fırsatlar veriyor. Bu maçın onlarla ilgisi yok.  Biz ne yapacağız sahada bu önemli. Devamı

Taraftar, basın, yönetim, camia, şampiyonluğun kokusunu çoktan aldık. Önümüzde ki fırsatı gördük.  Oyuncuların çoğu için de aynı şey geçerli. Sezonun ilk yarısı da performansı oldukça iyi olan oyuncularımız vardı. Gökhan, Volkan, Emre, Mehmet Topuz, Alex, Yobo ilk aklıma gelenler. Ancak bir sürü puan kaybına engel olamadılar. Çünkü oyuncu veya oyuncularla olmuyor iş. Bir bütün olarak ulaşabildiğimiz seviye önemli. Mesela Kayserispor veya Trabzonspor maçındaki performansımıza ulaşırsak, rahat bir maç geçireceğiz büyük ihtimalle. Ayağa kalkmaya çalışan ama saha içinde bir türlü beraberlik sağlayamayan Galatasaray, beklediğimiz fırsatları verecektir. Ankaragücü'ne ve İBB'ye verdiği gibi. Biz iyi olmalıyız sahada. Oyuna çok iyi konsantre olmuş, sürekli birbirini destekleyen 11 adam. Kontrollü ve dengeli bir oyuna ihtiyacımız var. Taraftarla, hakemle, rakip futbolcuyla uğraşmaktan uzak durmalıyız.  Kaos'a ihtiyacı olan onlar bu akşam.
Kadro konusu çok konuşuluyor.  Tabi ki önemli kadro. Fenerbahçe şu andaki takım dengesini tutturmak için çok bekledi. Bir sürü kaybı oldu. Tam teknik, taktik ve hatta psikolojik olarak bir dengeye oturmuşken, üstelik böyle bir dönemde, Emre'nin eksikliği, Dia'nın sakatlığı Selçuk'un yeni dönmüş olması işi biraz karıştırıyor.  Yerlerine kim oynar, nasıl oynar  bilmek zor. Bir sürü faktör var denklemde. İdman performansı, sakatlıklar, yabancı kontenjanı.  Şahsen mümkünse eğer, Trabzonspor karşısında sahada olan takıma en yakın takımı sahada görmek isterim. O kadro ve o günkü oyun rahat bir şekilde alır gelir maçı. Sonucu direk etki edeceğini düşündüğüm oyuncular ise, sırasıyla, Alex, Niang ve Lugano.
Maçtan sonra görüşmek üzere, şansımız bol olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler