Akıl tutulması

07 Mart, 2011

Maç bitti, zevkten dört köşeyiz. Son 8 maçta 24 puan. Son haftaların iyi takımlarından birini deplasmanda  4-2  yendik. Averajla da olsa lideriz. Kısa skor ve sonuç yorumu bu. Her şey harika gözüküyor. Peki gerçek böylemi.
Ne yazık ki değil. Mesela 46. dakikada faullerde Gençlerbirliği'nin 10'a 1 üstünlüğü vardı. Yani ilk 45 dakika sadece 1 faul yapmıştık. O kadar temiz mücadele etmişik ki sadece 1 faul. Devamı
O anda skor 2-2. Gençlerbirliği'nin direkten dönen 2 topu var. Gençlerbirliği oyuncuları topu alıp Fenerbahçe kalesine doğru hareketlendiği atakların en azından yarısında, zayıf bir omuz darbesi bile almadan ceza sahamıza kadar girdiler.  Şimdi biz maçın ikinci yarısında izlediğimiz 10 dakikalık güzel futbolla ve iyi sonuçla avunabiliriz istersek. Ancak oyuncularımız, bu  maçın ilk yarısın da gösterdikleri sorumsuz oyun anlayışını, lig sonuna kadar bir kaç maçın içinde, 10-15 dakika daha göstermeye kalkarsalar, vay halimize. Ben günümün, günlerimin pek çok boşluğunu Fenerbahçe ile dolduran sıradan bir taraftarım. Bu değersiz sıfatımla bile, oyuncularımızın bu akşam ki mücadeleleri ile bana haksızlık ettiğini düşünüyorum. Oyun olur, çatır çatır mücadele ederler, yenerler yenilirler. Canları sağ olsun. Ama bu akşam ki olmadı. Hiç olmadı. Maçın ikinci yarısı düzelmiş olmaları, oyunu ve skoru toparlamış olmaları benim için yeterli değil. Bu eğlencelik halı saha maçı değil. Bu şampiyonluk mücadelesi. Ve böyle şampiyon olunamaz.  Ligde kalma mücadelesi veren bir takımdan 2 gol yedik, 3 top direklerimiz de patladı, kalecimizin en az 2 tane çok önemli kurtarışı var.  Hiç bir ciddi takım, hiç bir iyi takım, hiç bir büyük takım, oyundan bu kadar kopuk olmaz.
Şampiyon olurmuyuz, oluruz. Kıymetli futbolcu kardeşlerimiz sorumluluklarını unutmaz ise buradan şampiyonluğu kaçırmamız zor. Ama bu akıl tutulmaları sürerse demeyeceğim, bir iki ufak atak daha yaparsa, aptalca kaçırılan şampiyonluk koleksiyonumuza seçkin bir parça daha ekleriz.

Not : Sevgili okuyucu, bu yazıyı Sıradanbirblog dışında bir internet sitesinde okuyorsan, o sitenin bu ve diğer yazılarımın tamamını tarafımdan izin almadan ve bir bağlantı linki vermiş olsa da açık bir şekilde kaynak göstermeden kullandığını bilmeni isterim.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler