Sizce şampiyonluğu kimler getirecek.

05 Şubat, 2011

3 puan daha. İşler şimdilik iyi gidiyor. Sahada ilk yarıya göre daha canlı daha sert bir takım var. Emre, Mehmet, Lugano ve Bekir sahaya herkesten çok emek döktüler. Diğer 6 oyuncumuz da özellikle oyunun bazı dönemlerinde arkadaşlarına eşlik ettiler.

Futbol kamuoyunu yönlendiren pek çok spor adamı, kitleleri yakalamak için popüler olabilecek yorumlar yapıyorlar. Şu anda Ntvspor'da Mustafa Doğan, Metin Tekin ve Güntekin Onay maçın yıldızı olarak Alex'i gösterdiler. Yukarıdaki oyunculardan bahsetmediler.  Alex bizi alıştırdığı ölçünün üstünde oynamaya başladı. Son 2 ay ulaştığı form, geçen yıldan filan daha yüksek. Çok yetenekli ve özel bir oyuncu ve dikkat çeken hareketler yapıyor. Ama sahada takıma yardım etmediği, saklandığı o kadar çok pozisyon var ki. 90 dakika içinde defansif bir hareketini hatırlıyorum. Sadece bir.Mehmet Topuz ve Bekir sağ çizgide 3-4 kişinin presini yerken kıpırdamadığı pek çok pozisyonu da hatırlıyorum. Özellikle 2. yarı atağa kalkarken ezdiği toplar, yana ve geriye pas vererek ataklarımızı yavaşlattığı pek çok pozisyonlar da var. Yüksek teknik kapasitesi ile katkı yaptığı açık, ama yapamadıkları ile 90 dakika görev alamayacağı da açık. Her duran topta rakip oyuncuları yarana kadar efor harcayan Lugano, sayısız depar ile yeteneklerinin üstünde mücadele eden Bekir, orta sahada rakibi ısıran, Mehmet ve Emre'nin tamamen göz ardı edildiği yorumlar dinlemek gerçekten çok kötü.
Takımımızı doğru değerler üzerine kurmalıyız. Takımımız için mücadele eden,oyunun kirli yanlarına canla başla emek harcayan oyuncularımızı desteklemeliyiz. Ben bu blogda defalarca yazdım. Yine yazıyorum, her işe ortak giren,  takımı için kendini sonuna kadar zorlayan,  sahada herkesin eşit olduğu bir takıma ihtiyacımız var. Yıldızlar bizi daha ileriye getiremez. Beşiktaş'ta da  yıldız oyuncular var, Galatasaray'da da, Kayserispor'da da. Avrupa'da  ise daha da büyük yıldızları olan rakiplerimiz olacak. 
Maçtan kopup gitmişim. Ama başı da sonu da şu. Takımımız ilk yarıya göre daha canlı. Herkes ilk yarıya göre biraz daha gayretli. Ne yazık ki fark sadece bu kadar. Hala kırılgan bir takımız.  Hala aptalca puanlar kaybetme potansiyelimiz var.  Hala Santos gibi sorumsuz ama çok yetenekli bir sol kanat oyuncumuz var. Hala Alex gibi maç büyük bölümlerinde saklanan bir kaptanımız var.  Hala Semih gibi, kaptanlık bandını takmaya imtina eden bir golcümüz var. 
Ancak sonuna kadar savaşacağını, ne olursa olsun mücadeleyi bırakamayacağını bildiğimiz, Gökhan, Volkan, Emre, Mehmet, Gökay ve Lugano'da var. Bakalım bu cesur yürekli oyuncularımız sahada daha az mücadele eden arkadaşlarını taşımayı başarabilecekler mi? Evet şampiyonluk buna bağlı. Siz şampiyonluğu Alex'in ve Semih'in attığı gollerin getireceğini mi sanıyorsunuz?


3 yorum:

LosTurcos dedi ki...

Doğru yazmışsın ama Alex konusunda katılmıyorum. Alex hakkındaki dediklerin son zamanlara kadar doğru olabilir, ancak Alex Fenerbahçe'ye geldiğinden beri en etkili futbolunu oynuyor. Belki eskisi kadar etkili şutları yok, ya da eskisi kadar milimetrik paslar atamıyor ama şu anda takımın net lideri ve maçın her bölümünde oyunun içinde. Tabi ki savunmada emre gibi bir pres yapmıyor. Ama o konuda bile istekli, en az 2 tane, oyuncuya baskı ile bizzat kazandığı top var. Eskiden maçın genelinde saklanırdı, şimdi sürekli pas alıp oyun kuruyor. Hızlı atağa çıkarken top ezdi dediğin pozisyonlarda topu uygun yere aktardığını düşünüyorum ki bugün Manisaspor önde baskı, pas açılarını kapatma gibi konularda özellikle ilk yarıda çok iyi oynadı. Şu oynadığı topu oynadığı sürece takımdan kesilmesi taraftarı değilim.
Takım hakkında da ilk yarı beğenmeyenler var ancak ilk yarı dahil takımda net gözlenebilecek gelişmeler var. Manisaspor önde çok iyi bir baskı uyguladı, dönem dönem 7-8 kişi bizim dahada pres yaptıkları oldu, ancak paslaşmamız oldukça iyiydi. İlk yarıda, hatta golü yiyene kadar olan tek yanlışlık, Semih'in oynaması(ki biraz da mecburiyet söz konusu idi) ve Niang'ın solda kalması. Golden sonra, hoca Niang'ı Semihin yanına çekti, 4-3-1-2'ye yakın bi diziliş görüldü. Bu dakikadan sonra baskımız başladı. Burada takımın daha etkili oynamasının nedeninin de dizilişten ziyade forvet mevkiindeki etkisizliğin Niang ile çözülmüş olmasına bağlıyorum.
Neyse genel olarak takımın paslaşmasından etkilendiğini söyleyebilirim ve bunda Alex'in katkısı olduğunu düşünüyorum(ama kesinlikle Alex'e bağlamıyorum). Bir de Gökay'ın daha fazla süre alması lazım, gerekirse Emre'nin yerine.
Aykut hoca şu takımı şampiyon yapsın, bunu da en çok altyapıya verdiği önemden dolayı istiyorum. Gökay, Okan ve Hasan Erbey'i en azından yedek kulübesinde görmek muazzam birşey ki Aykut hoca seneye Hasan'ın takıma gireceğini düşündüğünü söyledi. Şu şampiyonluğun gelmesi sırf şu yüzden çok iyi olacak.

Sıradanbirblog dedi ki...

Uzun uzun yazdığınız değerlendirme için teşekkür ederim. Alex'in oyundaki etkinliği hakkında benimle aynı görüşte olmayan milyonlarca Fenerbahçe'liden birisiniz. Umarım sizler haklısınızdır.
Yada umarım diğer oyuncuların koyduğu ekstra efor kaptanın yarattığı açıkları kapatmaya yeter.

LosTurcos dedi ki...

Oo, hakikaten uzun olmuş baya, farketmemişim :)

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler