Kolay bir maç değildi

27 Şubat, 2011

Davetli, olarak gittiğimiz yerde, kalabalık ve muhabbet maçı dikkatli izlememe mani oldu. Maç ile ilgili bir şeyler yazmam imkansız. Blogger arkadaşlarımın ve spor yazarlarının yazılarını okudum. Sıklıkla yapılan değerlendirmelerin özeti, kolay maçı güçlükle kazandığımız  şeklinde idi. Bu görüşe katılmıyorum. Devamı...
Kasımpaşa maçının kolay olarak değerlendirmek, Kasımpaşa'nın  ilk yarı performansı ile ilgili olmalı. Oysa referans ilk yarı olursa,  Fenerbahçe'yi de sezonun ilk yarısında ki performansla değerlendirmek lazım gelir. Halbuki son 6 haftanın Fenerbahçe'si sezonun ilk yarısından çok farklı. Peki Kasımpaşa nasıl.  Devre arası antrenör değiştirmiş. Yaptığı açıklamalarla ligden düşme baskısını takım üzerinden almış bir klüp. -''Düşsekte önümüzdeki sezona hazırlanırız.'' Yılmaz hoca ile yollarını ayırırken bu anlamda beyanatlar vermişlerdi.- Ve son 2 haftadan 6 puan çıkaran 4 takımdan birisi. Diğerleri Fenerbahçe, Trabzon, Gaziantep.  Fenerbahçe ise, bu sezon için oldukça uzun bir seri ile taraftarlarının karşısına çıkmıştı.  Bu şartlarda hiç kolay maç değildi bence.
Böyle bir maçta hatırımda kalan pozisyonlar, Alex'in serbest vuruşu, Volkan'ın penaltı kurtarması ve Dia'nın golü. Her pozisyonda çok deneyimli ve çok klas oyuncular var. Alex'in serbest vuruşlardan goller bulmaya başlaması çok önemli, Fenerbahçe'ye ilk katıldığı yıllarda sıklıkla yapıyordu bunu, son iki sezon çok az frikik golü attı. Bu sezon ise yine başladı. Frikikler özel çalışma istiyor her zaman. Artan frikik golleri ve pek çok şey, Alex'in bu sezon bütün gücünü kullandığını gösteriyor. Bu çok önemli. Şampiyonluk kolay bir şey değil. Her araç kullanılmalı. Korner, frikik, uzaktan şut, ara pas, karambol. Ne kadar farklı şekillerde gol bulabilirseniz ve farklı ayaklardan katkı alabilirseniz, o kadar iyi. Diğer önemli katkı Volkan geldi. Volkan artık büyük bir kaleci. Takımın ona ihtiyacı varsa ortaya çıkıyor. Diğeri de Niang. Rakip defans tarafından çok yıpratılan ve yorulan Niang daha güçlü olmalı. O zaman tecrübesi ve klası ile daha çok katkı verecek. Dia'ya attırdığı gol gerçekten klasına yakıştı.
Şimdi keyifle Trabzonspor maçını izleyebiliriz. Şampiyonluk onların elinde değil, bizim elimizde. Önemli olan kazanmaya devam etmek, sahada kararlı ve mücadeleci olmak.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler