Fenerbahçe:2 Kayseri Spor:0 / Nasıl oynadılar

15 Şubat, 2011

Volkan: Tempolu, sert,  hırslı ve hızlı bir rakip vardı sahada ama Volkan'a pek top iş düşmedi. Geldiği anlarda da konsantrasyonu yüksekti. Topu öylesine ileri vurmayı sevmeyen Yobo'nun geri paslarında da hata yapmadı.
Santos: Hücumda ve savunmada çok saldırgan bir oyun oynadı. Ambrabat'ın çok hareketli oyunu ile zorlandığı dakikalar vardı ama, sert ve mücadeleci oyunuyla rakibini yıldırdı. Atağa çıktığı ama topu kaybettiğimiz anlarda, ön alanda yaptığı baskı ve hızla geri dönmesi çabası dikkat çekti.
Gökhan: Her zaman çok iyi, güçlü, hızlı, sert ve akıllı.
Yobo: Başarılı bir oyun oynadı, sert ve süratliydi, topu orta alana aktarırken oldukça başarılıydı.
Lugano: Son haftaların en formda oyuncularından biri. Gerçek bir savaçcı. 90 dak. yüksek konsantrasyonla savaşıyor. Kornerlerde çok kararlı ve güçlü. Sezonun kritik bölümlerine girerken gol için en önemli 3 oyuncumuzdan biri. Maçın yıldızlarındandı.
Özer: Geçirdiği sakatlıktan sonra bulduğu şansı çok iyi değerlendirdi. Kazanma arzusu ve mücadele gücü yüksek.
Akşam oynadığı pozisyonda şansa bulmaya devam ederse takımın en önemli parçalarından biri olabilir.
Mehmet: Maçın yıldızıydı. Bu sezonun en çok katkı veren oyuncusu. Her saniye takıma destek veren büyük bir yıldız.
Selçuk: Trabzon maçından sonra akşamda önemli bir performans sergiledi. Önceki dönemlerin aksine, baskı altında topu iyi sakladı. Sahada sert ve güçlüydü.
Dia: Akşamki oyunu gelecek için büyük umut verdi. Defansif sorumluluklarını ciddiye aldığı zaman Fenerbahçe'nin en değerli parçalarından biri olabilir. Ofansif olarak çok etkili ve çok hızlı. 60. dakikada çıkmasaydı başka goller bulmamıza yardımı olabilirdi.
Niang: Akıllı ve hırslıydı. Çok sert iki savunma oyuncusu ile maç boyu savaştı. İkinci yarı yoruldu ve bazı önemli pozisyonlarda pas hataları yaptı. Yorulduğu bölümlerde oyundan alınmaması bir hataydı.
Alex: Maça çok iyi başladı. Yüksek tempolu ve sert geçen maçta zaman zaman iyi, zaman zaman durgun bir görüntüsü vardı. Maçın bazı bölümlerinde arkadaşlarının baskı çabalarına katılması, takımın lideri olması açısından önemliydi.
Cristian: Görev aldığı bölümde iyi bir oyun oynadı.
Semih: Arkadaşlarının bu kadar canlı olduğu bir gecede,  rakibin yorulduğu dakikalarda daha hırslı ve sert olmalıydı. Oyuna beklenen katkıyı getiremedi.
Bekir: İyiki oyuna son dakikalarda girdi. Önceki haftalardan formda olduğunu biliyoruz ama Ambrabat ona çok ters gelebilicek bir oyuncu. Kısa süre görev aldı, onun için iyi bir maç olmadı.

Aykut Kocaman: Eksiklere rağmen sahaya sürdüğü 11 uyumlu ve etkiliydi. Takımımızın, ilk yarının ve ikinci yarının başlarında etkili olması, teknik adamın maç önünü ve devre arasını iyi kullandığını gösteriyor. Oyuncu değişiklerinde ki tercihlerine gelince, oyuna olumlu bir katkısı olmadı.  Hatta değişikliklerden sonra takımın oyunu geriledi. Dia sahada kalmalıydı. Alex ve Niang yoruldukları halde sahada kaldılar. Hocanın akşamki oyuncu değişikliklerinde önceliğinin, takım içi dengeler ve bazı oyuncuların morali  olduğunu düşünüyorum. Oyun yapısına son derece uygun olan bir maçta Stoch'un son dakikalarda bile kullanılmaması, kendisinin bu dengelere feda edildiğini düşündürdü bana. Yetenekli ama genç ve yalnız slovak, yavaş yavaş kaybediliyor.

Maç sonu yazısı;
http://srdnbr.blogspot.com/2011/02/fenerbahce2-kayseri0.html

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Dün aksam takimin sahada yaptiklari ile taraftarin tribünde yaptiklari bizim icin cok hos ve olumlu, rakipler icin - tahmin ediyorum - ürkütücü oldu. Sampiyonluk yarisi icin ümidimiz az da olsa var, bence.

Sıradanbirblog dedi ki...

ben çok umutlandım. oyuncular sahaya ve işlerine odaklanırlarsa başaracağız

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler