Bu psikolojik faktörü kullanmalıyız

20 Şubat, 2011

Maç öncesi bir şeyler yazmak zor. Futbol milyon senaryo barındırıp, akıl almaz birini sahneye koyuyor. Yinede şansımı deneyeceğim.
Ligin ikinci yarısında Beşiktaş'ın gol yemediği bir takım yok.  Biz de gol atma beceresi düşük bir takım değiliz. Muhtemelen gol ve goller bulacağız. Burada sonucu belirleyecek unsurlardan biri, özellikle 2. yarı fizik olarak düşüş gösteren Niang ve Alex'in performansı. Semih ve Stoch'un geçen haftalara göre daha erken oyuna alınması faydalı olabilir. devamı
Son haftalarda hocamızın yaptığı değişiklikler, takımımızı geri yaslanmak zorunda bıraktı. Oyundan Dia çıkıp Cristian girince, bu kaçınılmaz son. Dia 90 dakika oynamalı. Topu rakip yarı alana taşıma konusunda Gökhan'la beraber en önemli oyuncumuz.
Oyunu kendi alanımızda kabul etmemeliyiz.  Beşiktaş son haftalarda ki formsuzluğuna rağmen, gole ulaşma konusunda çok etkili bir takım. Geriye yaslanırsak, Simao ve Guti'nim oyun zekası, Quaresma'nın saldırgan oyunu ve Almeyda'nın bitiriciliği sorun yaratabilir. Buca maçından beri sahada göremediğimiz bu yıldızlar, İnönü stadında  ortaya çıkacak atmosferle parlayabilirler.
Sabırlı ve sert bir oyun oynarsak, Guti ve Qurasme üzerinde iyi baskı kurarsak çok rahat bir maç geçirebiliriz. Bu iki oyuncu çok yetenekli ve çok top kullanıyorlar. Quarasma aşırı zorluyor ve çok top kaybediyor, Guti'ninde 90 dakika aynı tempoya ulaşması zor.
Maçla ilgili bir diğer kritik nokta hakem. Cüneyt Çakır çok düdük çalıyor. Arkadan yapılan hareketlerde, ve itirazlarda kartını kullanmaktan sakınmıyor. Kart ve kartlar çıkabilir, akıllı olmak ve bunu lehimize kullanmak zorundayız. Oyunu rakip alana yıkarak kolay düdük çalmasından yararlanmalı duran toplar kazanmalıyız.
O zaman Lugano gerekeni yapacaktır.
Dia ve Niang'ın hızı Mehmet ve Emre'nin gücü, Alex in deneyimi ve oyun aklı silahımız. Hepimize bol şans. Bu akşam alacağımız 3 puan, rakiplerimizde çok büyük bir karşı rüzgar yaratır. Bu psikolojik faktörü kullanmalıyız.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler