Fenerbahçe Ülker- Fenerbahçe efsaneleri

21 Ocak, 2011

Ben böyle bir oyun hakkında yazı yazıp çizecek kapasitede bir adam değilim. Buraya gelip ne var ne yok diye bakanlar gibi bir taraftarım. 9 yaşındaki kızım maç anında yaşadığım heyecan ve stresi bildiği için, maç başladığında odasına kaçıyor genelde. Yıllar önce çok ufak iken, biz amcasıyla beraber maç seyrediyorduk. Oda bizi izliyormuş tabi, maç anında yaptıklarımızı kaydediyormuş. Bir gün bir maç sırasında geldi yanımıza oturdu. Heyecandan yerde oturuyoruz yine. Koltukta oturacak takatimiz yok. Maçın en durağan anlarında birden bire;
-Hadi be!, hadi be! dedi
Sonra bir kaç kez daha. Biz maçı bırakıp çoçuğu izlemeye başladık. Çocuk bizim maç seyreden hallerimizi taklit ediyordu. Pozisyon filan var yok, hadi be, hadi be diye oyunculara hakeme sallayışımızı taklit ediyordu. İşte sizde bunları okuyorsanız, en az böyle semptomları olan bir hastalıktan muzdaripsiniz. Ve iyi ki böyle hastayız. Bazen hüzün bazen mutluluk, ama toplamda Fenerbahçe'li olmak baştan sona gurur.
Akşam bizi gurur ve mutluluktan patlatan Fenerbahçe Ülker'li sporcu arkadaşlarımı kalan ömrümde de unutmayacağım. Bu formaya bu seviyede ter dökenleri asla unutmadım. Yıllar yıllar geçti asla. Şimdi blogger arkadaşlarımın sitelerine bakıyorum, kimde hatırlamıyorum ama, Dallas Comegys resimlerini sayfalarına alan blogger arkadaşlarım var. Fabio Luciano'yu sayıklayanlar ve bir sürü örnek.  Bu Fenerbahçe Ülker'de ise bir sürü efsane var. Fenerbahçe efsaneleri.  Varlıklarının bir güzel yanı da şu, hala oynuyorlar. Bu sezon ve gelecek sezonlar daha pek çok iyi takımı parkelere gömecekler.
Maç ile ilgili bir şey yazmıyorum. Hala yazamayacak kadar heyecanlıyım. Hepsinin ellerine sağlık. Sessiz ve cesur işçi Vidmar'da dönerse, hele güçlü bür şekilde dönerse, bu takım her şeyi yapabilir.
Fenerbahçe Ülker izleyin, izlettirin.

Olympiakos may be one of the best teams but we are Fenerbahçe''
                                                                                 Neven Sphija


Not:Sıradanbirblog okuyun okutturun.

3 yorum:

MMRKML dedi ki...

Çok naif çok içten bir yazı. Anlattığınız anı gibisini ileride oğlum büyüdüğünde yaşamayı çok isterim. Maç içinse söylenecek bir şey gelmiyor aklıma. Hepsine helal olsun.

Sıradanbirblog dedi ki...

Büyük olasılıkla yaşarsın. Oğlunuz ve sizin için güzel anlar dolu bir hayat dilerim.

runo dedi ki...

harika bir yazı. az çok hepimizi anlatan bir yazı da diyebiliriz :)

maça gelicek olursak yazacak birşey yok zaten burada önemli olan sphija nın açıklamaları oldu. o açıklamayı yaptıya zaten bizim için efsane oldu. bu saatten sonrası önemli değil. bunun bilincinde olan bir koç varsa gerisi de eminim gelicektir

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler