''Sahip olduklarınız size sahip olur''

17 Ocak, 2011

Spor, futbol yada herhangi bir konuda görüşlerimi yazmaktan para kazananlardan değilim. Olamayacağım da kesin. Dolayısıyla çok daha özgür yazabilirim görüşlerimi.
Türk Telekom Arena'nın açılışında olan olaylar ilgili gelen mesajları değerlendirmeye çalışan Ntvspor'un sabah programındaki yorumcular resmen kıvranıyorlar.Spor yorumculuğu konusunda mesleğinin zirvesinde olan insanlar için gerçekten hassas bir durum. Bir tarafta Akp'yi destekleyen sporseverler, diğer yanda desteklemeyen sporseverler. Bu başarılı profesyonellerin hali bana Dövüş kulübünde Tylor Durden'in şu repliğini hatırlattı. ''Sahip olduklarınız size sahip olur''. İşte Türkiye budur. Öylesiniz yada böylesiniz. Bu bütün görüşlerinizi ve tavırlarınızı etkiler.  Oysa böyle bir kesinlikle sürekli aynı yerde olmak asla samimi bir duruş değildir. Bazen orada, bazen burada bir kararsızlık halidir özgürlük. Çoğunlukla yeriniz bellidir tabi ki. Ama her zaman farklı görüşleriniz, farklı hassasiyetleriniz olacaktır, olmalıdır. Bende olmuyor, ben gram şaşmam diyenleri, erdikleri koyunluk mertebesi için tebrik ederim. Artık hayat onlar için çok kolay. Bir avuç arpa her derde deva.
Nasıl Fenerbahçe'li olduğumu herkes bilir, blogta 70'ten fazla yazı var hepsi Fenerbahçe ile ilgili. Para için yazsan yazamazsın kolay kolay. Buna rağmen Galatasaray kulübü için TOKİ Başkanının ve Başbakanımızın sarf ettiği sözlerden çok rahatsız oldum. Taraftarlık duygusal bir şey, Erdoğan Bayraktar ağzına geleni söylerken, taraftarların tepki vermemesini beklemek olağan dışı bir körlüktür. Sayın bürokratımız başbakanımızı ne kadar seviyorsa artık, 40000 kişilik bir bir grubun içerisinde, kendilerini desteklemeyen  insanların olabileceğini hiç düşünmedi. Oysa son referandum bile gösterdi ki, kendileri gibi düşünmeyen en az %42 mevcut. Ve sonra protestolar geldi.  Daha sonra olanlar ve dün başbakanımızın açıklamaları ise gerçekten dehşetti. Kendini tutamayan başbakan bir ara stadın kullanım hakkı ile ilgili anlaşmanın hala yapılmadığını vurgulayarak akıl almaz bir öfke gösterdi. Şahsen stad için harcanan milyonların kişisel bütçesinden çıktığını düşünmeye yaklaştım. Bu kadar hoyrat ve agresif tavırların, halkımın %50'ye yakın bir kısmının desteklediği bir liderde, hiçte şık durmadığını düşünüyorum. Kazandığı her seçim zaferinden sonra, kendisini desteklemeyenlere gönderdiği kucaklayıcı mesajlarla, davranışları arasında ne yazık ki büyük fark var. Neyse politika yazmak için başka bir blog kullanırım canım hala isterse.
Yeni ve harika stadları ezeli rakibimize hayırlı olsun. Fenerbahçe'nin bir basamak altındaki yerleri gönlümde her zaman ayrılmıştır.  Ülkemin hatta dünyanın tüm insanlarına sporda, siyasette, özel yaşamda sevgi, saygı, hoşgörü dilerim.

Not: Yazmaya çalıştıklarımın çok çok daha güzeli aşağıdaki linkte:
http://sporingen.blogspot.com/2011/01/karmann-tokad.html#comment-form

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler