Aptalca bir yol vardır

25 Ocak, 2011

Haberlerde izledim ve üzüldüm. Efendim Alex, Semih ve Uğur'la gelecek sezon için başlayan görüşmeler, takıma moral, birlik ve beraberlik getirmiş. Sezon başında Aykut Kocaman tarafından, önümüzdeki sezon için sözleşmelerin, bu sezon ki performansa ve alınacak sonuca bağlı olduğu söylenmişti. Kuşkusuz Aziz Yıldırım'ın da görüşü böyle idi. Sonuç;
 Lig dışında tüm kulvarlar da başarısızlık, ligde ise umut vermeyen bir tablo.  Sezon başından beri nazlanan performans gösteren yıldızlar. Yok, yok itiraz etmeyin Alex iyi filan diye. Alex Ekim, Kasım, Aralık aylarında, takımın performans olarak iyi olduğu maçlarda etkili, sezon başında hiç yok ve Fenerbahçe'nin güçlük çektiği pek çok maçta hiç yok. Zaten açmaz burada, Alex'in artık verimli olması için takıma ihtiyacı var, bocalayan takımı, ayağa kaldırabilecek fiziksel gücü yok. Bu yüzden daha ekonomik kullanılmalı,  takımı taşıyan değil, takımı tamamlayan inceci bir çilingir rolünü ve bunun karşılığında makul bir kontratı kabul etmeli. Yönetim ve başkanın da istediği bu. Kaptan ise tacını bırakmak istemiyor. Maddi manada fedakarlık yapmak istemiyor. Yanında da bütün hocalrın hakkını yediğine, basın tarafından ikna edilmiş Semih var. İyi oyuncu, değerli oyuncu ama, çok büyük hedefleri olan Fenerbahçe'nin forvetteki büyük yıldızı değil. Kendisi ile çalışan tüm teknik direktörler böyle düşünüyor. Ama hepsinin kötü niyetli yada futboldan anlamadığına emin.
İşte bütün bunlar, bir takımın başarısız olması için yeter de artar. Yok ön libero yokmuş, yok sol bek kötüymüş. Bunlar hikaye. Takım içinde bazı oyuncular kendi derdinde. Kendini gizlemeden sosyal medyadan takıma yönetmeye çalışan kaptan bir tanesi. Bir de bizim görmediklerimiz vardır. Saman altından gidenler.
Vallahi sıktınız,böyle bir teknik kaliteye, deneyime ve kariyere sahip olacaksınız. Sonra böyle futbol oynayacaksınız. 3 yıldır şampiyonluğu kaçırıp, 4. yıl her şeyi kaçırıp, takıma her yıl katılan kaliteli oyuncuları ve hocaları maymuna çevirip, taraftarı mutsuz ettiniz. Ankaraspor'da harikalar  yaratan Özer, Kayseri maçların da durduramadığımız Mehmet, Twente'yi şampiyon yapan Stoch vasat oyunculara döndü. Ve diğerleri, hepsi kötü. Semih, Alex, Selçuk iyi. Eğer futbol oynasaydınız, bir takımla idman, kamp filan yapsaydınız, bir takımdan bir takıma transfer yapsaydınız, burada bir bit yeniği olduğunu anlardınız.
Bütün bu saçmalıklar ve atıl kapasiteye rağmen, hala şampiyon olabiliriz.  Bir teknik adam, bir yönetici ipleri eline almalı. Takımı, içerideki  kişi veya grupların yönetmesini engellemeli. Herkesi, severek yada üzerek hedefe yöneltmeli. Çıkarlarının ortak olduğunu onlara göstermeli. Kendi çıkarlarını, Fenerbahçe'nin önüne taşıyanların sonunun ne olacağını acımasızca göstermeli. Bu takımda ne operasyonlar yapıldı. Ne yıldızların kalemi bir toplantıda kırıldı. Disiplin ve sertliği anılan Aziz Yıldırım'ın bu dönemi ise, hocasına posta koyan sol bekin formasını geri alması ile hatırlanacak.
Muhtemelen,  eğer dipte değilsek Trabzon'u yeneceğiz. Çünkü böyle bir takım şampiyonluğu böyle kaçırmaz. Önceki sezonlarda ki gibi daha aptalca bir yol bulur.

Not: Sıradanbirblog okuyun okutturun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ben burada daha öncede söyledim diri genç ve dinamik oyuncular alarak takıma biraz enerji takviyesi yapılabilirdi ve fb de bir ön libero transferi şart herşeye rağmen , şu ana kadar yapılmadı , buna saygı duyarım ama o zaman eldeki oyuncu iyi oynayacak ,alex golü atamıyor belki dönen top gelecek gol olacak 1-1 de fb şampiyonluğa havlu atacak ,alex in vücud dili kötü banane havasında işte bunları çöz o vakit ya da transfer yap biz ikisinide yapamıyoruz , ne eldeki oyuncuları kazanabiliyoruz ne de onlara vazgeçilmez olmadıklarını hatırlatacak transfer yapabiliyoruz , gökhan gönül deki istek diğer oyuncularda niye yok ? gökhan da niye var ? bunları aykut çözemiyor işte ? o zaman başkan çözecek , çünkü fb bence ts u yenecek , asıl soru şu peki ya ondan sonra ne olacak ?

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler