Ömer Onan

02 Aralık, 2010

Nerden nereye. 
Ömer'in kariyeri ve gelişimi sadece sporculara değil herkese hayatın anlardan oluşan bir yol olduğunu hatırlatabilir. Tuğla tuğla örersiniz. Sadece ilk tuğlalara bakanlar, duvar ustasının neler hayal ettiğini bilmezler. Ve sadece hayel yetmez. Her tuğlayı en iyi şekilde örmek, emek ve sabır ister.
Aşağıda 2002'den başlayarak yıllar içinde yapılan Ömer değerlendirmeleri var. Kaynak ekşi sözlük.

·  çok kötü şut atar, field goalunun yüksek olmasının bir sebebi, acaaip hızlanarak attığı kolay turnikelere bağlanabilir.
(cemshid, 08.12.2002 01:13)

 paylaş 

ftwsuff
 ·  zaman zaman gösterdiği harika müdafa anlayışını ve süratini takdir etmekle beraber bir shooting guard için kötü ve dengesiz şutlara sahip olduğunu düşündüğüm basketbolcu.
(quisalas, 01.10.2003 16:31)

 paylaş 

ftwsuff
 ·  2001 avrupa basketbol şampiyonası çeyrek final maçında hırvatistana karşı double digit sayılarla gerideyken oyuna girip damir mulaömeroviçe kelepçeyi vurup maçı çevirmiş, saygımızı kazanmıştır. o gün bu gündür hatırlanacak bir maç oynamadı o başka.
(kelepir, 11.12.2004 14:17)

 paylaş 

ftwsuff
ftwsuff
 ·  bugün itibariyle ülkerspor forması giyecek basketbolcu..hızlıdır,hırslıdır başka da bir halt yoktur bu adamda.zaten öyle olmasa efes bu adamı bırakır mıydı onu düşünmek lazım.efes serisinde aşırı gaza gelmiş,kendimi kanıtlıcam derken eline yüzüne bulaştırmıştır.standartını da buldu ama,türkiye'de basket oynayıp da ülker forması giymeyen oyuncu kalmadı sanırım bu transferle.
(evanborn, 17.06.2005 20:41)

 paylaş 

 ·  ....sizin takım savunmadadır,sahanın bir yarısında 10 kişi kıyasıya mücadele ediyordur topa sahip olmak için.
karşı takım şut atar,girmez, pivot topu eline alır, guarda verir -o anda ömer orta sahayı geçmiştir bile- pası aldığında geri kalan 8 oyuncu hala sizin sahadadır, kalan 1 oyuncu diğerlerine göre nispeten hızlıdır ve ömere yetişmeye çalışacaktır. ancak başarılı olamaz, ömer son hız potaya ilerleyip yumuşak bir sağ turnike yapar.
sayı olur,o anda yarı sahanıza baktığınızda hala geri dönemeyen bir kaç kişi görebilirsiniz...

lakabı gibi tam bir dinamittir ömer onan. fitili yakar bırakırsınız,illaki bir yerde patlar * *
(kojiro, 15.12.2006 11:21 ~ 11:22)

 paylaş 


·  drew nicholas`in belalisi
(kalimantan96, 27.11.2007 01:35)

 paylaş 

fenerbahçe basketbol takımından alacağınız ilk oyuncu.kısa skorer(1-2 hatta 3 numara farketmez) savunmasıyla olsun ,fast breakleriyle olsun ,takımın hücumda işlemediği anlarda içeriye girmekten çekinmemesi olsun takım o anda neye ihtiyaç duyarsa verebilen bir oyuncu.ve bunu sadece profesyonel bir oyuncu olarak değil takıma gönülden bağlı bir oyuncu olarak yapar.

kıskandığım az sayıda fenerbahçeli sporcudan biri.

(maybe on board, 22.11.2010 22:44)
ftwsuff












oyunda kaldığı her saniye boyunca takımına maksimum katkı sağlayan basketbolcu. savunma yaptığı adamların az ya da çok sayı atmasından çok bu gözüme batıyor ömer'i izlerken. basketbolu severek oynuyor, mecburiyetten değil gibi.
(servicio, 24.11.2010 21:06)

 paylaş 






12 dev adamın hırs küpü. ömer 32 yaşında ama 18 yaşında basketbola yeni başlamış oyuncudan bile çok koşuyor, mücadele ediyor, savaşıyor. tribünlerde hep söyleriz; ''arman için oyna, forman için oyna, bizim için oyna, ölümüne oyna'' işte ömer onan'ın ruhuna sahip oyuncular için yazılmıştır bu tezahurat. taraftarınla birlikte savaşmaya devam et ömer. 12 dev adamın bayrak adamısın.
(kent yorgunu, 12.09.2010 15:05)

 paylaş 


ftwsuff
·  11:42 dakikada 27 sayı atarak "yok artık ömer onan" dedirtmiştir. iverson'ın gazı ömer'i uçurmuş herhalde
(chopstick, 31.10.2010 15:39)

 paylaş 


ftwsuff
Ve sayfalarca uzar, okuması tekrarlar yüzünden sıkıcı olur. Ama çok kötü şutörden gelinen yer, ''yok artık Ömer Onan'dır. En son nokta için, akşam ki maç sırasında atılmış bir kaç tweet'i de ekleyeceğim.

BURAK UYSALOĞLU

ömer Onan Sinan Erdem'de evinin arka bahçesindeki potaya atar gibi rahat atıyor... Bu salon iyi oldu :)
serafeddin

FB Ülker - Zagreb maçında Ömer Onan şov var
Serhat Göcmen

Omer Onan savunma yapiyor, aliyor veriyor, atiyor nerdey se 1 alex adeta. ama
 
Nuri Kalyoncu

ömer onan naptı öyle ya
Sizde yorumlarınızla devam edebilirsiniz.

Not:Çok zor, böyle bir oyuncu için yazı yazmak çok zor.
Not1:Lütfen İBB Spor maçı ile ilgili ankete katılın.
Not2:Diğer yayınlara göz atmak isterseniz ana sayfaya geçebilir yada sağ altta popüler yayınlara bakabilirisniz.
Teşekkür ederim.

1 yorum:

yedincisamuray dedi ki...

Basketboldan çok fazla anlamam.Tespitin baya güzel olmuş.Tespitine göre bizim ne kadar sabırsız ve önyargılı olduğumuzu gösteriyor.

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler