Gökay İravul

30 Kasım, 2010

Şöyle bir göz attım sanal alame. Fenerbahçeliler genç oyuncularını nasıl görüyor diye.
Facebook'ta hayran sayfası daha şimdiden 9000'lere yaklaşmış. İnanın oldukça önemli bir rakkam.  Mesela Stoch için açılan sayfaları ikiye katlamış. Fenerbahçe taraftarının yazdıklarında şunu gördüm, sanki herkesin öz kardeşi bu çoçuk. Öyle seviyorlar. Bu sadece futbolla açıklanamaz. Bazı insanlar daha çok sevilir. Herkesin ailesindeki en terbiyeli, en çalışkan çoçuk gibi sevmişler bu çoçuğu. Muhtelif sözlüklerde hakkındaki girişlerden, Facebook hayran sayfasına yazılanlardan, hakkındaki haberlere yapılan yorumlardan rahatlıkla görebilirsiniz bu sevgiyi.
Futbolu hakkında yazılanlara gelince;
daha şimdiden, tecrübeli Baroni ve Topuz'dan faydalı olduğunu düşünen çok taraftar var. Defansif performansı konusunda yorumlar çok olumlu. Her açığı kapadığı ve pas trafiğini kestiği hakkında görüşler var. Takımın topu ayağında tutmasına katkı verdiği, herkese yardıma gittiği, basit ve tektop oyunu ileriye doğru oynayabildiği düşünüyor taraftarlarımız.
Tabiki dilek ve temenniler var.
Taraftarlarımız Gökay'ın şımarmamasını ve çok çalışmısını istiyorlar en fazla.Xavi ve İniesta'nın maçlarını izlemesini dileyen ve öneren de var. Hızını ve gücünü geliştirmesi gerektiğini düşünüyorlar. Oynadığı son oyunlara bakarak, pas alışverişinde sahanın bütününü kullanması gerektiğini düşünen dikkatli bir futbolsever vardı gezdiğim yerlerin birinde.
Ben de bir kaç satır yazmak isterim.
Yukarıdaki görüşlerin ve temennilerin çoğuna katılıyorum. Bende çok sevdim bu çocuğu. Özellikle İBB maçındaki performansı çok çok iyi idi. Kısa vadeli en önemli beklentim, İBB maçındaki performansını koruması ve istikrarı yakalamasıdır. Oynadıkça tecrübesi artıcak ve bu güne kadar sunmadığı bazı yeni hediyeler sunucaktır bize. A2 takımında 51 maçta 10 gol attığını düşünürsek, oyununu daha geniş alanlara taşıyabildiği sonucuna varabiliriz. Her 5 maça 1 gol. Bu oran mesela Emre Belezoğlu'nun ulaşamadığı bir oran. Milli takımda sağ bek olarak oynadığı maçlar var. Buradan da, gerektiğinde daha sert ve dirençli olacağına dair bir çıkarım yapabiliriz. Takımda kalıcı olmayı başardıkça bohçasından yeni ve güzel süprizler bekliyorum.
Taktiksel oyun bilgisi, iyi alt yapı eğitimi ve yeteneğiyle çok önemli bir genç oyuncu bulduk sonunda.
Umarım zaman onun için iyi yerlere akar.

Not:Lütfen İBB Spor maçı ile ilgili ankete katılın.
Not2:Diğer yayınlara göz atmak isterseniz ana sayfaya geçebilir yada sağ altta popüler yayınlara bakabilirisniz.
Teşekkür ederim.

1 yorum:

Sıradanbirblog dedi ki...

Bu blogta oldukça kayıt var. Ama bu kayıt yayınlandıktan 8 saat sonra en çok okunan kayıt oldu.
Fenerbahçeli Gökay'ı seviyor.
Hadi Gökay, şansta seninle olsun, sende elinden geleni yap. Taraftar seninle zaten.

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler