Maç öncesi öngörüler. Ve maçta neler oldu

02 Ekim, 2010


Maçtan önce bazı oyuncuların ve Aykut Kocaman'ın, maç içerisinde neler yapabileceğine dair öngörüler yapmaya çalıştım. Maç oynandı ve yazı üstünde beklediklerim ile olanları karşılaştırmaya çalışacağım. Maç sonu yazdıklarım sarı renkle taranmıştır.
 Basından takip ettiklerimiz doğru ise, bu gün Bilica, Santos, Cristian ve Stoch takımda yer almayacaklar. Stoch hafif bir sakatlık yaşadığı için, Bilica ve Santos geçen haftaki performansları için, Cristian ise kadroya alınmamasına karşılık takındığı disiplinsiz tavırlar yüzünden. Yani 5 yabancılı bir Fenerbahçe izleyeceğiz. Lugano,Yobo, Dia, Alex ve Niang. Bu kısa özetten sonra bir maç önü yazısı yazmak istiyorum. Takımdan seçtiğim bazı oyunculardan bu gün ne beklediğimi yazacağım. Ve tabiki akşam neler yaptıklarını göreceğiz.
Başlıyorum.
Aykut Kocaman: Bütün hafta Samandıra'dan gelen istihbaratların tersine sahada Cristian veya Santos'u takımda göreceğimi düşünüyorum. Aykut hoca oyunculardan daha profesyonel ve oyuncuların hafta boyunca yaptıklarını tolere ederek sahaya 6 yabancı oyuncu ile çıkacaktır. Hangisi kestirmek zor. Geçen hafta yaşananlara ve idman performanslarına bağlı. Eğer Cristian veya Santos'tan biri kontenjana rağmen oynamaz ise, geçen hafta önemli saygısızlıklar yapmışlar demektir ki, Ocak'a kadar Caner ve Selçuk çok önem kazanırlar.
Beklediğim olmadı. Cristian veya Santos oyunda değildi. Gerçi ilk oyuncu değişiklik hakkını Santos'tan yana kullandı ve maç sonunda basın toplantısında oyuncularına bir kırgınlığı olmadığını, antremanlarda çalışarak tekrar şans bulabileceklerini söyledi. Bu tavırlar yukarıda kendisinden beklediğimiz tavırların benzeri idi. Hocanın bu yaklaşımşarına rağmen Cristian ve Blica'nın kadroda olmaması ise hafta içinde gerçekten saçmaladıklarını gösteriyor. Bundan sonra dileğim, bu oyuncularımızın Fenerbahçe'nin ne kadar önmeli bir takım olduğunu anlamaları ve profesyonelce davaranmalarıdır.
 Niang: Bu akşam gol atmasını ,  tehlikeli bölgelerde fauller almasını belki penaltı yaptırmasını  ve Emre ve Dia'ya gol pası vermesini bekliyorum. Pas asiste dönermi görüceğiz.
Golünü attı, fauller aldı ve gol pasları verdi. Verdiği pasları Emre ve Dia'nın değerlendirmesini beklemiştim, ama gol için başarılı koşular Mehmet ve Gökhan'dan geldi.  Maçın yıldızlarından biri idi.
Dia: Geçen haftadan beri herkesin gözdesi. Süratli driplingler, fauller alması ve ilk golünü atmasını bekliyorum.
Geçen haftaki performansını arattı. Fiziksel olarak geçen hafta olduğu kadar diri değildi. Markajda kaldı ve top kaybetti. Her zaman geçen hafta olduğu kadar etkili olmayabilir ama Fenerbahçe'nin forvet oyuncusu ucuz top kaybetmemeli. Faul almadan top kaybetmemeli. Topu iyi saklamalı. Çok yetenekli bir oyuncu, top saklama ve defansa yardım etme özelliğini geliştirirse, dünya futbolunda önemli bir yere gelebilir.
Alex: Rakibin direncinin düştüğü dakikalarda etkili paslar ve gol bekliyorum. Oyunun sıkıştığı dakiklarda son 10 maç olduğu gibi kaybolmasını.  (Not:Umarım yanılırım.)
Kaptan beklediğimin aksine maça iyi başladı. Kendini zorlayarak önceki maçların ötesinde bir fiziksel efor koydu. Maçın erken kopmasına katkı verdi. Sonra. Yine bu sezon bildiğimiz Alex.  Büyük hizmetlerine ve eşsiz klasına rağmen 15 dakikalık bir oyuncu olmayı kendine hak görüyor. Ama Fenerbahçe taraftarları 15-20 dakikalık efor koyanların 90 dakika sahada olmasını istemiyor. Alınan iyi sonuçlar tepkiyi azaltabilir. Ama ya kaptan gayretini yükseltmeli. Yada kaptan gibi kenarda oturmalı. Aldığı role talip genç ve iyi oyuncular var. Stoch, Özer, Semih, Kazım gibi.
Yobo: Bende merak ediyorum.
İyi haber. Yobo tepeden tırnağa iyi bir savunma oyuncusu. Tecrübeli, özgüveni yüksek, kademe konusunda başarılı. Maçın yıldızlarından biri idi. Takımla daha fazla beraber oldukça katkısı artabilir. Ümit verdi.

Maç sonrası görüşürüz.
Maç sonu değerlendirme ileriki saatlerde.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler