Tatsız Olaylar (Cristian, Santos)

01 Ekim, 2010

        Cristian ve Santos takımımıza geçen yıl katıldılar. Taraftar ve spor basını bu oyuncuları teknik olarak beğenmese de, geçen yıl Daum, bu yılda Kocaman bu oyunculardan yararlanıyor. Uzun uzun teknik özelliklerini tartışmaya bence gerek yok. Her ikisi de takıma adepte olabildiklerinde ve iyi performansa ulaşabilecekleri bir takım kurgusunun için de, faydalı olabilceklerini defalarca gösterdiler. Sadece iki küçük an hatırlatarak bu fikirimi destekleyeceğim.
-Sezon başı Almanyada oynanan Galatasaray maçında Santos'un attığı harika gol
-Geçen sezonun son maçında Cristian'ın Trabzon maçında çektiği ditekten dönen şut ve bir önceki maç attığı harika gol ile yarışı İstanbul'a getirmesi.
Takım bir bütün olarak birbirini destekleyecek ve verimini arttıracak rolleri yerine getirebilen oyunculardan oluşur.  Önce takımı en iyi seviyeye ulaştıracak roller tespit edilir, sonra bu rolleri en iyi karşılayacak oyuncular bir araya getirilir ve antremanlarla rolleri pekiştirilir. İyi tasarlanan roller, iyi antreman ve iyi performans beklenmedik sonuçlar doğurabilir. Mesela Tuncay ve Ümit Özat'tan oluşan sol kanat pek çok açıdan son 10 yılın en verimlisi idi.
       Tabi bunun terside olabilir. Özellikle kısa vadede oyuncuların özelliklerine göre optimum roller ve kadrolar da oluşturulabilir. Ama, büyük takım kurguyu elindeki kadroya göre değil, hedeflerine göre kurmalı ve kadrosunu da zaman içinde kurguya uydurmalıdır. Çünkü o büyük takımdır.
       Cristian ve Santos kısa ve uzun vadede Fenerbahçe'nin hedeflerine katkıda bulunabilirler mi?Bu çok bilinmeyenli teknik adam sorusu. Ancak kişisel görüşüm, sportif yetenekleri ile ilgili bir eksiklikleri olmadığı yönünde. Diğer yandan bu hafta spor basınından okuduklarım, mental yetenekleri veya bu takımın bir parçası olma konusundaki niyetleri ile ilgili kaygı duymama sebeb oldu. Bu oyuncularımız bu hafta şu haltları işediler. Santos maç akşamı Twitter' e ''Aç ayı oynamaz'' yazdı. Cristian antremanda Aykut Kocaman'ın olduğu bölgeye şut attı. Rezalet 
Bütün bu kaos, kalitesizlik ve amatörlük, maçları sabırsızlıkla bekleyen taraftarlara büyük haksızlık. Peki bütün bunlar neden oluyor veya kim çözücek
a- Aykut Kocaman tecrübesiz ve yetersiz, dolayısıyla yönetim çözecek
b-Yönetim ve klübte yerleşmiş kültür bu olaylara sebeb oluyor, kongre ve üyeler çözecek
c- Oyuncular amatör ve bencil, Aykut Kocaman çözecek
d- Hepsi, allah yardım etsin
        Eğer bu sayfaya yanlışlıkla düştü iseniz, bu kafa karışıklığıma yorumlarınızla katkıda bulunurmusunuz? Sizce bütün bu gariplikler neden oluyor, ve düzeltme konusunda kimlerden ümitli kimlerden ümitsizsiniz.
Sevgiler

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler