Başaramadılar

03 Mart, 2011

Böyle bir yenilgiden sonra iki kelam şey yazmak ne kadar zor. Sezon başından başlayarak, son bir kaç maça gelene kadar, her topa, her pozisyona sonuna kadar asılan takım elendi.  Çok cesaretli ve karekterli  oynadılar ama başaramadılar.  Takımdaşlık, karakter, taktik disiplin çok çok önemli. Bu özellikler her takımı bir veya bir kaç seviye yukarı taşır. Bizi de buraya kadar taşıdı. Sezon başından beri arka arkaya gelen önemli sakatlıklar, takımımızı böyle bir hedefi takip edemeyecek kadar zayıflattı. Ve Avrupa macerası bitti. Devamı...

Unutulmaz Barcelona ve Olimpiakos zaferleri, muhteşem performanslar. Bu sezon ulaştığımız, ama en kritik dönemde koruyamadığımız performans, önümüzde ki yılın alt limiti olmalı.  Takımda ki temel mental anlayış adeta bir ekole döndü. Sean May bile savunma yapıyor. Fenerbahçe Ülker'e yerleşmiş bu kültür önümüzdeki sezon ve sezonlar için en büyük güvencem. Bu yıl kazanılan deneyimlere, biraz daha geniş bir kadro ekleyebilirsek, ulaşamadığımız hedeflere seneye daha güçlü saldırabiliriz.
Kaybedilen bir maçtan sonra şununla olmaz, bununla olmaz diye yazmak istemiyorum. Ama potansiyel çok önemli. Uzun yıllar Euroleague'de oynadığı halde ilerleme gösteremeyen ve gösterememesi muhtemel oyunculara daha fazla şans tanınmamalı. Rotasyonu böyle oyuncularla dolduracağımıza gençlere yer vermeliyiz. 2 sezon önce Tanjeviç İbrahim Kutluay'ı gönderdiğinde, tepki verenlerden biriydim. Ancak Tanjeviç'in sık sık görev verdiği Emir ve Vidmar, gelecek sezonlar için en önemli oyuncularımız olabilirler.
Önümüzdeki sezon ve sezonlar için Aydın Örs ve Spahija'dan çok daha iyi bir planlama bekliyorum. Bir sürü maçtan, bir sürü pozisyondan, bir sürü şuttan oluşan koca bir sezon, dönüp dolaşıp bir şuta kalıyor bazen.
Sean May gibi bir karar asla telafi edilemiyor.

2 yorum:

onore dedi ki...

bence başardılar...

Sıradanbirblog dedi ki...

Ne güzel yorum. Evet başardılar. Başlık bu akşamki maç ve F8 ile ilgili idi. Onlar taraftarlarını gururladırdılar oyunları ile. Kupa bu sezon olmadı,
ama çok bekletmeyecekler bence.

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler