Dış ses ile Sıradan biri-2/ Sıradan diyaloglar

23 Şubat, 2011

Dış ses ile Sıradan biri:
-Nasılsın bu sabah, akşam biraz gergindin
-Hala hazmetmeye çalışıyorum
-Bence abarttın biraz, sporda kaybetmekte var
-Bana mı söylüyorsun bunu, tabi ki kaybetmekte var, ama çok can acıtıcı bir maçtı. Bir şeyi elde edip kaybetmek, sonra da hemen hazmetmek kolay değil.  Devamı

-Öyle tabi, maçı alıp gitmiştiniz, 17 sayı farktan kaybetmek kötü oldu.
-Mesele sayılar ve farklar da değil. Bayan basketbol da bu sezon başımıza gelenler, ruhumuzu acıttı, önce Diana'yı, kaybettik. Sonra Penny'yi. Bu kayıpların, rekabetin kalitesi arttıkça özgüvenimizi de sarsacağını biliyorduk. Ama bile bile canımız yandı yine.
-Öyle bir farktan maçı kaybetmemeliydiniz bence.
-Canımı yakan da bu zaten. Bu takım değerli bir takım, cesaretli ve mücadeleci bir takım. Penny ve Diana olmadan da saygıyı hak eden bir takım. Onlar olmadan da iyi olduklarını da gösterdiler. Ama akşam gösterdi ki, oyun için de bazı stratejilere karşılık verebilecek özellikleri yok. Bu oyuncularımızın suçu değil. Hepsinin özellikleri hesaplanarak kadro oluşturuluyor sezon başında. Her türlü karşı staretijiye rağmen sonuca gidebilecek bir takım oluşturulmaya çalışılıyor. Akşam rakip koç,sayıya gitmemize engel olabilen bir strateji buldu maç içinde. Ve oyuncularımız, karşılık veremediler. Dışarıdan şut atma konusunda, daha becerikli bir el daha lazımdı. En iyi ikisi bizimle iken sezon başında, böyle bir maç kaybetmek çok üzüyor insanı.
-Ama koçta bir şeyler yapmalıydı, bir yol bulup avantajını koruyabilmeliydi
-Koçlar, bir sürü maça çıkarlar, bir sahne yıldızı gibi, her gece canlı performans. Bazen doğru kararları alamazlar. Büyük bir takım genellikle doğru kararları alabilen koçlarla çalışmalıdır ama sadece bununla da kalmaz. Sezon başında takımı iyi planlamak ve kurmak, maçlara hazırlamak, yüzlerce idman ve liderlik. Fenerbahçe'nin başına gelenlerden sonra geldiği yere baktığımızda, çok iyi bir koçumuz olduğunu düşünüyorum. Takımı, taraftarı, rekabeti seviyor. Akşam kötü bir performans gösterdi, bu değişmez ama, genelde iyi iş çıkardı.
-Sence tur şansı kaldımı?
-Kolay değil.  Çok yönlü ve atletik bir takım var karşımız da. Ama kızlarımızın yüreğini küçümsememeliyiz. Rakibin yapacağı en ufak hatayı affetmeyecek kadar iyiler. Bu sezon gösterdikleri performansa güvenmek gerek. Bir de koça güveniyorum. Bu sezon bir sürü krizi çok iyi yönetti, kolay yıkılmayan bir takım çıkardı ortaya. İşi çok zor olsa da, belki bir jokeri vardır cebinde. Ayrıca sonuna kadar mücadele bizim asıl beklediğimiz. Kaybetmenin ne kadar beklenemedik yollar bularak karşımıza çıkabileceğini gördük bu sezon. Koç, maçlardan birinin sonunda, Penny ve Diana'yı kaybetmek, Pippen ve Jordan'ı kaybetmeye benziyor ama biz Fenerbahçe'yiz, gibi bir şey söylemişti.  Bu takım böyle bir takım işte. Bence teslim olmaz. Ama kaybetse bile, en küçük sorumluluk takıma ve koça aittir.

2 yorum:

Sayhan Efe dedi ki...

Taner abi bayılıyorum bu diyaloglara vallahi ya.Muhteşemsin.

Sıradanbirblog dedi ki...

Teşekkürler Seyhan. Başladık bir işe. Umarım gelişir.

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler