Ferhat Şengü

24 Ocak, 2011


Bu blogu bilen bilir, ilk günlerde ki bir kaç kayıt dışında bu blogda hiç resim yok. İleride olur mu, olsa daha mı iyi olur bilmem. Ama şimdilik bazı istisnalar dışında böyle. İşte size bir istisna.  Muhtemelen daha önce  hiç fotoğrafını görmediğiniz bu genç, U 17 takımımızdan Ferhat.  Dün  Fenerbahçe -Beşiktaş U 17 maçında kendisini izleme şansım oldu. Bloguma not olarak eklemek istedim bu yetenekli genci. Bir maç izleyerek bir oyuncu için geniş ve iddialı bir değerlendirme yapmak çok doğru olmaz. Ama Ferhat ve arkadaşlarının performansı  U 17 takımımızın yayınlanan tüm maçlarını izleme konusunda beni fazlasıyla ikna etti. Futbolu seviyorsanız eğer keyifle izleyecebileceğiniz bir takıma sahip olduğunuzu müjdelerim size. Ferhat'a gelince, bu  genç kendisine atılan her topu inanılmaz bir hızla ve kalite ile kontrolüne alıyor. Bir diğer önemli özelliği sahayı gerçekten çok iyi görüyor. Boş alandaki arkadaşlarına her iki ayağıyla attığı paslar çok başarılı. Dün izlediğim oyunda şut tekniği hakkında bir fikir sahibi olamadım. Şut tekniği ve mücadele gücünü sonraki maçlarda dikkatle izleyeceğim. Bu alanlarda iyi olmasını yada kendini geliştirmesini umuyorum. Çünkü sağa görüşü ve pas tekniği oyunun en önemli yönlerinden. Ve geliştirilmesi güç yetenekler. Bu yeteneklere sahip bir genci değerlendirmek lazım.
Bir kaç satırda takıma. Her hattı ile sert, mücadeleci ve hızlı bir takım. Beşiktaş'a hemen hiç şans tanımadılar. Oyunun savunma ve ofansif yönünde sorumluluk almayan hiç bir oyuncu yok. Futbollarını zevkle izledim. Teknik sorumlu Engin Kebaş'ı tebrik ediyorum. Takımda dikkat çeken pek çok oyuncu var, Murat, Hüseyin Emrah göze batanlar. Stoperlerde çok iyi. Belki de bizi yabancı stoperlerden kurtaracak gençler bunlardır.
Sonuç, ben her fırsatta bu gençleri izleyeceğim. Çünkü bunu hak ediyorlar.


Oyuncunun ad:Ferat Şengü
Doğum tarihi:05-01-1994
Doğum Yeri:
Boyu:1-72
Kilosu:62
Mevkii:Forvet
Forma Numarası:10
Fenerbahçe’ye Geliş Tarihi:2001
Daha Önce Oynadığı TakımlarÇekmeköyspor

4 yorum:

yedincisamuray dedi ki...

Eline sağlık. Umarım ileride bunu hatırlarız :)

dr imperius dedi ki...

Tam stoperleri soracakken yazının sonlarına doğru yazılanları okuyunca mutlu oldum..Hadi defans yaratıcı orta saha nadir yetişir onu anlarım,ama yıllardır bir stoper bile çıkaramadık altyapıdan onu anlamış değilim..

u-17 takımını takibe almak gerekir sanırsam..

Adsız dedi ki...

ben rüzgar kardeşleri beğendim , murat rüzgar özellikle sağ kanatta oldukça başarılıydı

Sıradanbirblog dedi ki...

Maçı izlemişsin, bende Hüseyin ve Murat'ı çok beğendim. Emrah'ta çok iyi. Ama Ferhat'ın Murat'a ve Emrah attığı toplardaki zamanlama ve oyun görüşünü çok beğendim. Takım çok güzel. 3 sene daha çalışsınlar blog olarak gelip oynasınlar razıyım. En azından sahanın her yerinde maksimum mücadele var.

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler