Alex de Souza

12 Ocak, 2011

  • Sizce Gökay, bir premier lig takımı tarafından istenir mi? Basın Arsenal'in kendisini takip ettiğini söylüyor, bence doğrudur.
  • Sizce Yobo bir premier lig takımı tarafından istenir mi? Muhtemelen evet, orta ve alt sıralarda ki takımlardan birinde oynayabilir.
  • Sizce Gökhan Gönül bir premier lig takımından istenir mi? Bence de evet.
  • Sizce Lugano bir premier lig takımından istenir mi? Bence evet, en azından İtalya ligi takımlarından teklifler aldığını biliyoruz.
  • Sizce Stoch bir premier lig takımı tarafından istenir mi? Belki evet, belki hayır. Ama dünya kupasına katılmayı başarmış bir milli takımın 10 numaralı formasını genç yaşında almış durumda. Çok genç ve en azından Almanya'da bir kulüpte rahatlıkla oynayabilir.
  • Sizce Emre Belezoğlu premier ligde bir takım tarafından istenir mi? İlk macerası başarılı olmasa da, son iki sezon ulaştığı formla istenir muhtemelen.
Yoruldum, başka isim ve yorumlara gerek yok. Kalanların pek çoğuda kıymetli oyuncular. Onların önemli Avrupa liglerinde oynayıp oynayamayacağına siz karar verin.
Ama bildiğim ve gördüğüm şu, 34 yaşındaki Alex için önemli Avrupa liglerinde bulunan hiç bir kulüp 2 milyon dolar bonservis ödemez. Hiç bir takım kendisine 1,5 milyon dolardan daha iyi bir kontrat ödemez.
Lig tv sezonlar boyunca attığı golleri yayınlıyor, kaptan 2005-2006 sezonunda ki durumunu izlesin.  Pek çok kişi tarafından en iyi sezonunu yaşadığı iddia edilen hali ile karşılaştırsın. Araştırmaya devam etsin ve son 5 sezonda en çok para kazanan futbolcular listesine, bütün dünya kulüplerini kapsar şekilde baksın. Oradaki yerini görsün.Sezon başındaki formunu hatırlasın. Young Boys, Paok, Galatasaray, Beşiktaş, Gaziantep maçlarındaki performansını hatırlasın.Sahada ona en yakın bölgede oynayan oyuncuların, yalnız kalarak 2 stoper arasında nasıl ezildiğine baksın. Son yıllarda kaçan her şampiyonluıkta, kendisine değil de, etrafında oynayanlara fatura kesildiğini ve gidenlerin yerine gelenlerinde, yüksek tempolu rakiplere karşı aynı sonla karşılaştığını hatırlasın. Bir profesyonel oyuncu olarak en iyi kontratı yapmak istemesi normal, ama sanki böyle değilmiş gibi mesajlar ve tavırlarla kulübü zor durumda bırakmaktan vazgeçsin.  Önceki yıllarda takımımıza büyük katkılarda bulundu, büyük oyunlar oynadı, hepimizin kalbinde bir yeri var.  Ama geçmişteki katkıları ve muhteşem hatıralarına rağmen Alex'in son mesajlarını ve taleplerini asla makul ve mantıklı bulmuyorum. Tüm sosyal paylaşım ortamlarında kendisine büyük bir destek olduğunu görüyor ve cesaretleniyor. Ama sessiz ve sağduyulu çoğunluğu çok azımsıyor. Bazı spor gazetelerinde yapılan gitsin-kalsın anketlerinde terazi dengelenmeye başladı. Küçük hesaplar yapmasın,  çalışsın ve açıklamalarına dikkat etsin. Hepimiz tarafından gördüğü saygıyı, o da bizlere göstersin.  1 Milyon dolar az kazansın, az konuşsun, bir efsane olarak kariyerini tamamlasın. Yok ben daha para kazanacağım sizden fazlasını veren var diyorsa, tehdit etmesin, gitsin oyununu oynasın.
Fenerbahçe taraftarı da artık, ortadaki tüm iyi sonuçları mal ettiği kaptanının, kötü giden tüm sonuçların da önemli bir parçası olduğunu unutmasın.  Bazı oyuncular bir takıma katıldıkları zaman etrafındaki oyuncuların, performansları artar. Peki Alex'in etrafında oynayan oyuncuların performansının sürekli düşmesi ne olucak. Hadi 1-2 oyuncu tamam. Peki kaç kişi.
Artık yazı bitsin. Zamanında iyi yönetilmemiş bir oyuncunun kendi kendini tasfiyesini izliyoruz aslında. Ama arada olan takıma, diğer oyunculara ve taraftara oluyor.

Not: İlk defa bir yazı 9 kişi tarafından Facebook'ta beğenildi. İlkler basit de olsa çok hoş oluyor.

1 yorum:

f ı R a t dedi ki...

Bravo çoğu (sözde) spor yazarının cesaret edemediği bir yazı olmuş. tebrikler....

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler