İleri gidemiyorsan, yerinde de kalamazsın

31 Aralık, 2010

Sarı melekler kaybetti. Taraftarlık hastalık gibi bir şey. Zafer üzerine zafer kazanan takımın bir kere yeniliyor, ve çok üzülüyorsun. Sportif rekabet, ara sıra olur, elimizden geleni yaptık, bütün teselliler nafile. Hüzün. Bundan nasıl kurtulacağız bilmiyorum ama kurtulmak lazım. Çok güçlü bir kulübüz. Her branşta yüksek hedeflerimiz var. Ve her branşta çok üst düzey rakiplerimiz. Bazen kaybedeceğiz. Çünkü yarışıyoruz.

Maça gelelim. 2-0 galibiyetten 3-2 yenilgi. Final setinde 8-3'ten kaybetmek. Tehlike sinyalleri. Takım 5 yabancının aynı anda oynaması üzerine planlanmış. 3 yabancı kısıtı ile sağaya çıktığı zaman, oyunda kötü bir dönem geçiren pasörünü 5 dak. dinlendiremiyor.  Rakibimiz oyun içinde pasör ve smaçörlerini değiştirerek taktiksel önemli değişiklikler yaptı. Biz hiç karşılık veremedik. Fafao ve Fürst oynamayınca, Seda'nın sakatlığı da eklenince sığ kaldık. Naz kötü bir gece yaşadı. Hücumlarımızı, bloklardan kaçıramadı. Orta alandan hemen hiç sayı alamadık. Her zaman pek çok sayı çıkaran Eda, bloklara takıldı. Kasia'yı topla çok az buluşturduk.  Hücumda Sokolova ve Osmokroviç üstünden sonuç almaya çalıştık. Aslında ikisi de iyi oyun çıkardılar, ancak hücum hızlı ve farklı oyunculardan gelmezse savunma yerleşiyor. Birde servisleri rakiplerimizden çok daha yumuşak atıyoruz. Sanıyorum hoca risk almadan topun oyunda kalmasını istiyor. Takıma güven duyduğu için yaptığı bir tercih olabilir ama rakibi de daha fazla ciddiye almalı.

VBGSTT gerçekten çok önemli bir rakip. Böyle bir takıma, rahat servisler atarak savunma yapamazsınız.
Gerçekten kaliteli yabancı oyuncularla desteklenen alternatifli ve güçlü bir kadroları var. Fenerbahçe Acıbadem'in kazandığı önemli başarılara bağlı olarak geri planda kalmaktan çok dolmuşlar. Sonuna kadar zorladılar ve savaştılar. Glinka, Poljak ve Nikoliç çok önemli oyuncular. Özellikle Poljak orta oyuncularımıza büyük üstünlük sağladı.

Son söz. Fenerbahçe Acıbadem, Türkiye'de ve Avrupa'da en üst seviyede rekabetle karşılaşıcak. Kazandığımız zaferler bizi körleştirmesin.

İleri gidemiyorsan yerinde kalamazsın.

Not2: Sevgili okuyucu, bütün tevazusuna rağmen, ''Sıradanbirblog'' tarafınızdan ziyaret görmekten ve okunmaktan çok mutlu oluyor. Beğendiğiniz yazıları muhtelif sosyal ağlarda paylaşmanız, Facebook sayfasını beğenmeniz ve önermeniz, twitter da izlemeniz ve önermenizden de mutluluk duyucaktır. Teşekkürler.

2 yorum:

MMRKML dedi ki...

Elinize sağlık. Dün akşam twitterdan Nihan mesajını atmıştım hatırlarsanız. Yazdıklarınıza katılmakla beraber bazı yenilgilerin hayırlı olabileceğini hep gördük bugüne kadar. Umarım bu da onlardan biridir. Gerçi ligde alsak daha iyi olacaktı bu yenilgiyi ama neyse.

Sıradanbirblog dedi ki...

Hatırlıyorum. Yaklaşık 1500 kişi izliyorum, çoğu Fenerbahçeli, pek çok blogu takip ediyorum, Nihan'ın katkısından ilk kez siz bahsetmiştiniz.

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler