Futbol oynayan robotlar

15 Aralık, 2010

Bazı teknik adamlarımızın kötü sonuçlar karşısında yaptığı açıklamalar.
Rıza Çalımbay
Kötü sonuçları basın önünde defalarca, defansta görev alan oyunculara ve istediği transferi yapmayan yönetime bağladı. Bu Eskişehir Spor'dan ayrılmasına neden olmuş olabilir. Sivas Spor'un başına geçti, ve şu açıklamayı yaptı. ''Keşke sezon başında burda olsaydık kendi kadromuzu kursaydık'' Kendisi bu açıklamaları yaparken, sonraki maçlarda onun için oynaması gereken oyuncular bu açıklamaları basından izlediler.
George Hagi
İyi futbol oynamak için karakterli oyunculara ihtiyacı olduğunu ve bu transfer döneminde böyle oyuncular almaları gerektiğini söyledi. Ntv Spor'daki alt yazıyı okuduğum da inanamadım. Hala bir tercüme hatası olmasını dilerim.
Samet Aybaba
Defansta Ulvi ile beraber oynasa o golleri yemeyeceğini ima etti. Oyuncuları da basın önünde şu anda 50 küsür yaşlarda olan insanların oynayabiliceği futbolla kıyaslandıklarını dinlediler. Antreman da arkadaşlarının bu konuda ki şakaları ile karşılaşmış olabilirler.
Ertuğrul Sağlam
6-1 yenildikten sonra basına yaptığı açıklamada, bütün kabahatin kendisinde olduğunu, oyuncuların suçlanmaması gerektiğini söyledi.
Şenol Güneş
Değişiklik sonrası kendine küfür eden Engin'i, bir sürü eski vukuatı varken, çok dikkatli açıklamalarla hem korudu, hem uyardı.

Kural çok basit, olumsuz geri bildirimler kişisel görüşmelerde, olumlu geri bildirimler herkesin önünde yapılırsa uygun olur. Sadece basın açıklamaları değil, bütün yönetim anlayışı bu prensibe uygun olmalı. Övgüleri kabararak kabul etmek, ilk kötü sonuçta takımı satmak, başarısızlık için garantili bir yöntem.
Bir takım, insanlardan oluşur, futbol oynayan robotlardan değil. Bazı talihsiz açıklamalar onarılmaz yaralar açabilir. Onarmak isteyen, yaptığı saçmalığı anlayıp jest ve davranışlarla düzeltmelidir.
Herhangi bir profesyonel şirkette böyle bir yönetim uzun süre yerinde duramaz.  Futbolda da aynen öyle oluyor. Bazan bir kaç ay, bazen de bir sezon da, artık o takımı yönetemez oluyorlar.  Sorun şu ki, başarıyı da bir kaç sezon aynı hocayla kalabilen yakalıyor.
Son söz.
Saygı gösteren, saygı görür.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

güzel paylaşım

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler