Andre Santos,

21 Aralık, 2010

Sol bek arayışı.
Aykut Kocaman, NTV Spor'da katıldığı Yüzde yüz futbol programında pek çok önemli açıklamada bulundu. Benim en çok dikkatimi çeken açıklaması muhtemel transferlerden birisinin, sol bek olabileceğini söylemeseydi.
Ve sonra ekledi, transfer olmayabilirde, Sivas maçındaki görüntü umut verdi. Ben bu açıklamalardan şunu anladım. Aykut Kocaman, Andre Santos'un çalışma arzusundan, oyun ve iş disiplininden memnun değil. Teknik yeteneklerinden ise kesinlikle memnun. Oyuncuya güvenemediği için yerine transfer yapmak istiyor. Diğer yandan Andre Santos Fenerbahçe'nin elindeki en değerli oyunculardan biri ve değerini bulmadan satmak kulüp için zarar anlamına geliyor. Üzerine transfer yapılması ise ileride de iyi bir fiyata satılma olasılığını düşürüyor. Bence alınan risk çok yüksek.  Fenerbahçe ikinci yarıda aynı futbolu sürdürürse, sadece Santos değil, tüm oyuncuları çok anlamlı değer kaybedicekler.
Gelelim futbola. Andre Santos, şu anda Alex dahil Fenerbahçe'deki en yetenekli oyuncu. Haftalar sonra oynadığı Sivas'ta kaleye atılan anlamlı dört şutun ikisine sahip. Kaleye paralel yaptığı harika ortaya, Semih ve Alex lütfedip koşmadıkları için bir asisti de heba oldu. Çok uzatmaya gerek yok, kazanma arzusu yüksek bir Santos, dünya üzerinde parayla alabileceğimiz en değerli on solbekten biri. Takımın onun sahip olduğu özelliklere ihtiyacı var.
Futbola bakınca rahatlıkla ''o zaman kalsın'' diyoruz. Ama olumsuz şapka ile bakalım. Santos dünyada daha önemli liglerde ve daha önemli takımlarda oynayabileceğine inanıyor. Fenerbahçe'deki beş yıllık kontratını hesaba katarak, iyi oynarsa burdan ayrılmasının zor olduğunu düşünüyor. Fenerbahçe kendisi için çok yüksek bir bonservis bedeli talep edicektir.  Öyle olucağını biliyoruz. ''Ne yapalım imza attık, iş namustur çalışacağız o zaman'' diyen bir anlayışa sahip olmadığını da 1,5 yılda gösterdi.
Soru şu: Fenerbahçe ile Santos, 2. yarı için iyi bir performans makul bir bonservis bedelinde anlaşabilirler mi? Herkesin gönlündeki çözüm, ama işe yaraması zor. Çünkü iki taraf birbirine güvenmiyor, ateşkesin uzun sürmesi çok zor. Santos ilk hatada sorumsuzlukla suçlanacaktır. Barış bozulacak performans düşecektir.
Santos'la devam etmek başka bazı sorunlarda yaratabilir. Lugano kulübede, Bekir sahada. Bu formül bence şampiyonluk yarışına dahil olamayacağımızın garantisidir. Bekir çok kötü olduğu için değil. Bekir kalıcı bir Fenerbahçe oyuncusu olabilir belkide. Ama Bekir'in özgüveninin oturması için gerekli kredisi yok Fenerbahçe'nin. Anlamsızca verilecek bir kaç puan bu yılı bitirir. Şimdi denkleme başka bir bilinmeyen daha girdi. Sadece Santos değil, başka bir yabancı sol bekte, kendi bölgesindeki sorunu çözse bile artçı sorunlar yaratabilir. Ligde var mı böyle bir sol bek. Şahsi görüşüm Fenerbahçe takımının oyun yapısını da dikkate aldığımda, sadece Hakan Balta. Ligdeki iddiasız takımlarda uçan kaçan oyuncuların, daha sonra büyük kulüplerde nasıl oynadığını hepimiz biliyoruz.  O zaman elde ne var. Bekir+Santos. Lugano+Caner. Özellikle zorlandığımız maçlarda Santos'lu formülün daha riskli olduğunu düşünüyorum. Tabi sorun bu kadar da çözümsüz değil. Sahada 5 yabancı daha var, başka kombinasyonlar var yani. Ama hiçbiri pek kolay değil. Hoca Alex'siz takım dışında da hepsini denedi.
Bu matematik problemleri sabaha kadar sürer. Birazı da size kalsın.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Hasan Ali ile Serdar Kesimalın alınmasıdır formul..Çok basit karsılıgında da gerekirse gokhan unal ve bilica ( isterlerse tabi ) hatta guıza bile verilebilir..Hatta Kazım veya Guiza.. o gitmez o ayrı tabii.Fakat elde degerlendirilemeyen futbolcularla takas belki bir miktarda para ile kayserinin kapısı calınmalıdır..Bir yabancı orta saha alınması sarttır yalnız..Cristian'ın yerıne degıl..Emre'nın alternatıfı olabılecek yaratıcılık gucu olan ama savunmaya da yardım edıcek bırı..Colman Selcuk ınan tarzı yanı..Emre 2. yarıda da 4-5 mac kacıracaktır cunku..

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler