Bu gün kazanacağız

27 Kasım, 2010

Maçtan önce konuşmak çok kolay. En fazla bir kaç arkadaşınla konuşursun. Maç biter, furbol bu dersin. Takılırlar filan, ama arkadaşın onlar. Zaten konuşmasanda takılırlar. Ama maçtan önce sonuç hakkında yazmak o kadar kolay değil. Hele İBB Spor gibi ligin en formda takımı karşısında. Ancak ben maçtan 12 saat önce yazmaktan çekinmiyorum. Bu akşam kazanma ihtimalimiz oldukça yüksek.
Tabiki İbrahim Akın'ın bitiriciliğinden ve vuruş tekniğinden, İskender'in hızından, Tum'un tecrübesinden sakınıyorum. İBB Spor'un ligdeki en derli toplu takımlardan biri olduğunu biliyorum. Abdullah Avcı'nın ligimizin en değerli hocalarından -hatta hocası- olduğunuda biliyorum. Kalecileri de çok iyi.
Buna karşılık bizde sallana sallana oturan bir takımız. Parçalar birbirini oya yonta, birbirine alışıyor uyuyor.
 Bu akşam,
Buca maçında ki kadro benzeri bir kadro bekliyorum.
Gökay'ın daha şimdiden Selçuk'tan faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu gün oynaması çok muhtemel.
Santos geçen haftaki kötü futboluna rağmen bir şans daha bulabilir. Ama bu maç yine aynı oyunu oynarsa, yine 45. dakikada çıkar. Ve bir daha formas alması çok zor olur. Eğer şimdiden bir klüp ile anlaşmadı ise kötü oynamayacaktır.
Dia geçen hafta 6 yabancı kontenjanına takıldı. Hücum potansiyeli çok yüksek olan bu oyuncu, biraz da Gökhan Gönül'ün katkılarına güvenilerek kenarda tutuluyor. Ancak Dia çok etkili bir oyuncu ve klübede olması Santos, Stoch ve Alex'i çok tedirgin edicektir. Etmelidir.Hatta Alex'le Aykut Kocaman arasında ki barışı da her an bozabilir. Bu sezon oyunun sıkıştığı anlarda sorumluluk almakta istikrar gösteremeyen kaptan, bir kaç hafta önceki performanslarını gösterirse, forvetteki sakatların iyileşmesi ile kendini kenarda bulabilir.
Kaptanın direnci ve mücadelesi ise Fenerbahçe için büyük bir kazanç ve klas demektir.
Stoch markajdan kurtulup rahat top aldığı zaman, her pozisyon, her top takımımız için faydalı, sonuca dönük, ince işler yapıyor. Bu gün çok iyi bir oyun oynayabilir.
Gökhan her zaman çok cesur. Bu yüzden bazen önemli hatalar yapıyor. Ama katkıları muhteşem.
Ve Niang. Hem teknik, hem mental olarak bu akşam en güvendiğim oyuncu. Niang oynadığı maçlarda da puan kaybettik, hatta yenildik ama, dağılmadık. Bizi oyunda tutabilicek kadar güçlü ve klas.
Fenerbahçe'nin oyunda kaldığı dakikalarda ise büyük bir çilingiri var. Oyuna dokunup onu bir sanatçı gibi süsler. Niang, Stoch, Gökhan, Dia gibi oyuncuların yardımı ile oyunu alır, dokunur ve bir sanat eserine çevirir.
Tabiki kaptanımız Alex. Oyunu ileri taşıyıp akışkanlaştırdığımız zaman, dünyanın en klas oyuncularından biri, takımımızı bir gol makinasına çeviriyor. Oyun sıkışırsa ve yavaşlarsa değerini tamamen yitirip, sıradan bir oyuncu oluyor.
Abdullah Avcı'ya ve harika takımına şimdiden saygılar sunuyorum. Bu akşam onları yeneceğiz.
Bir sezon anların toplamıdır. Posizyon, pozisyon. Pas, pas. Şut, şut. Depar, depar. Omuz, omuz. ...... 
Bu maçta pek çok ana, gebe.  
İYİ SEYİRLER.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler