Mehmet Topuz

18 Ekim, 2010

Fenerbahçe'ye katıldığından beri maliyeti ve Kayserispor'daki performansının yükselttiği beklentiler yüzünden Mehmet'i hep eleştirdik.  Mehmet uzun uzun değerlendirmeyi hak eden bir performans sergiledi Konya maçında. Hak ettiği övgüleri alıcaktır kamuoyundan. Bu yüzden ben Konya maçında ki Mehmet' e  değil, son iki sezonda ki Mehmet'e baktığım da gördüğüm önemli bir şeyin altını çizmek isterim.  Mehmet, Volkan, Gökhan ve Lugano ile beraber Fenerbahçe'nin en istikrarlı oyuncusu. Takım içindeki  kirli işleri -adam kovalama, pres yapma, defansa destek verme- son derece profosyonelce, alçakgönüllü bir sorumluluk bilinci içinde yapıyor. Takımın içinde bu tarz rolleri benimseyenler genellikle kısa vadede göze batmazlar. Mehmet'de genellikle gözümüze batmadı. Ama zaman ve Fenerbahçe'nin karşılaştığı güçlüklere Mahmet'in verdiği reaksiyon, en azından benim körlüğümü giderdi. Darısı futbol kamuoyumuzun başına.

2 yorum:

Yedinci Samuray dedi ki...

Ben ne olursa olsun Emre'yi beğenmeyenleri anlamıyorum. Ama Mehmet Topuz ilk defa Emre'yle yanyana oynadı ve göz doldurdu.
Bana göre takımın hammalarından olsa bile şu maçtaki performansını çok az gördük.Bu yüzden daha istikrarlı olması gerekiyor.

Supernaut dedi ki...

Yerinde oynadı sonunda, sağ kanat oyuncumuz var artık, Mehmet'i orada harcamaya gerek yok. Uyuz Baroni ya da saç baş yolduran Selçuk alternatifleri düşünülünce, Mehmet o bölgeye oturmalı ve bir daha da kalkmamalı !!

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler