Bu bir yapboz

13 Mart, 2011

Takım sporları farklı. Söz konusu takım olunca 3 yanlış 1 doğruyu götürmüyor. 1 yanlış 10'larca doğruyu götürüyor. Özellikle rakip bu yanlışın üzerine gidebilecek silahlara sahipse. Fenerbahçe Ülker'in, çok iyi başladığı sezonun finallerinde kaybetmesi de buna bağlı bence. Çünkü bizim uzun rotasyonumuzdan, şu anda elde kalan, birbirinin açıklarını kapayabilen ve güçlü yanlarını destekleyebilen bir kombinasyon değil. Devamı
Oğuz Savaş, yanında Ömer, Semih ve Vidmar gibi güçlü, hızlı ve sert uzunlar olmayınca tam bir ömür törpüsü. Basketbolu bilmesine ve iyi bir tekniğe sahip olmasına rağmen çok yavaş. Lavrinoviç Oğuz'dan daha deneyimli olduğu için vaziyeti ara sıra kurtarsa da, kendinden hızlı oyuncular karşısında özellikle savunma da sorun yaşıyor. Bu açıkları kapatmasını beklediğimiz Kaya, hep sakat, yada sakat sakat oynuyor. Sean May ise, bahse gerek yok. Şu vaziyeti ile idmanlara çıkması abes. Yerine genç birisi oynasa da, gelecek hatırına çatlasak.  Bir Vidmar, bir Mirsat'ın yokluğu bunu yapar mı, yapar. Oyuncuların tamamı çok yönlü yeteneklere sahip olsa yapmazdı ama biz de durum böyle değil.  Çünkü bu bir yapboz. Bir parça çıkarsa resim bozulur, en azından değişir.
Sezonun sonu yaklaşıyor. Kısa oyuncularımızın kalitesi ile bu boşluğun dolması çok zor. Vidmar ne zaman döner, nasıl döner belli değil. Bize harika maçlar izlettiren takımın ayarı bozuldu. Koç ve oyuncular yeni bir denge yaratmalı. Yoksa rüya gibi başlayan sezon, kabus gibi biter. Çünkü hedef tek ve kesin. Şampiyonluk.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler