Sıradan biri ile Aykut Kocaman-2/Sıradan diyaloglar

22 Şubat, 2011

Önemli not: Aşağıdaki diyalog tamamen kurgudur.
Sıradan biri ile Aykut Kocaman

-Hocam merhaba, bu gün nasılsınız?
-Aaa siz misiniz? iyiyim teşekkür ederim.
-Hocam müsait bir zaman mı acaba,  bir kaç sorum daha vardı, kalmıştı.
-Çalışıyordum ama bir çay molası verebilirim. Biraz da kısa tutmak şartı ile yardımcı olmak isterim tabi, buyrun oturun, sizi dinliyorum.   Devamı

-Hocam, aslında pek çok merak ettiğim konu var, ama zaman da malum. O yüzden vakit bulmuşken, yakaladıkça sorsam, ne dersiniz?
-Yani bilemiyorum ama şu an sorabilirsiniz.
-Hocam yaptığınız değişikliklerle ilgili olacak sorum yine. Dia'nın çıkmaması gerektiğini düşündüğümü söylemiştim zaten, ama eğer bir oyuncu ile değiştirilecekse neden Stoch'u tercih etmiyorsunuz. Takıma ofansif olarak pek çok katkısı olur. Stoch'u gözden çıkarmışsınız gibi gözüküyor.
-Tabi ki öyle bir şey yok. Fenerbahçe hedefleri olan büyük bir camia, böyle bir takım da çalışan bir teknik adam olarak, hiç kimseyi gözden çıkarmam mümkün değil. Üstelik sezonun ikinci yarısı değişiklikler genellikle söylediğiniz gibi olmuş olsa bile, özellikle ilk yarı, genellikle sizin söylediğiniz gibi Dia'nın yerine Stoch'a, hatta Stoch'un yerine de Dia'ya yer verdim. Son maçlar daki değişikliklere gelince, her değişikliğin senaryosu çok ayrı. Maçın o anki skoru, oyunun o an daki şekli, kulübe deki oyuncularınızın formu, oyuncularınızın morali gibi. Bu faktörleri çoğaltabiliriz.  Hepsini harmanlayarak karar vermeye çalışıyorum. Dolayısıyla son haftalar da kararım böyle oldu. İleri ki günlerde belki de daha farklı değişiklikler yapmak durumunda kalacağım.
-Anlıyorum hocam, teşekkür ederim, ancak Stoch'un sahaya bu kadar uzun süre girmemesi ve takımdan uzaklaşması, kendisine ihtiyacımız olduğu zaman bizi zorlayabilir, yani allah korusun Dia sakatlanabilir, kart görebilir, Stoch sadece Dia'ya değil, bu yıl ve ilerideki yıllarda Alex'e de alternatif olabilecek bir yetenek.
-Söylediğinize katılıyorum, önemli bir oyuncu Stoch, ama bazen oyuncularının kariyerlerinde böyle zorlu dönemler olur. Takım yapboz gibi son derece karmaşık bir şeydir. Bazen iyi olduğunuz halde dışında kalabilirsiniz. Hatta sadece teknik değil, sosyal ve psikoljik faktörlerin de devrede olduğu 3 boyutlu bir yapbozdur takım.  Üstelik dinamiktir de. Yarın bir gelişme olur ve bir anda kendine uygun bir yer bulur.
Oyuncular bu bilinçte olmalı, her zaman hazır olmalılar ve takımın ihtiyaçlarına adepte olmalılar. Bilmiyorum cevabım yeterli oldu mu sizin için.
-Teşekkür ederim hocam.
-İzninizle ben yine çalışmalıyım. Sizin veya tüm Fenerbahçe'lilerin  sorularına cevaplamak isterim ama, işimin asıl kısmı, takımı iyi yönetmek.
-Tekrar teşekkür ederim hocam, yine rahatsız ederim bir gün. Yani cesaretimi toplarsam.
-Yani, peki, söz veremem bunu bilin.
-Bu yeterli hocam, müsait olursanız. İyi çalışmalar hocam.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

bence güzel olmuş, tebrik ederim.

fenertribun dedi ki...

Merhabalar,

Yazı üstünde
Gönderen: sıradan biri

Yazı altında ise
Kaynak: sıradan biri

olarak yer almaktadır linkleriniz. Ayrıca sayfa altındaki uyarımız da mevcuttur.

Sitedeki tüm yazılar, diğer Fenerbahçe Bloglarından alıntıdır.
Yazılardan yazarları sorumludur. fenertribun.com sorumlu tutulamaz.
Original içeriğe ulaşmak için konuyu gönderenin kullanıcı adına tıklamanız yeterlidir

derkander dedi ki...

sevgiler :) ilginç bir çalışma olmuş dostum...

Sıradanbirblog dedi ki...

Teşekkür ederim dostum.

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler