Transfer düşünceleri-Forvet

05 Ocak, 2011

Forvet;
Gökhan ve Kazım ayrıldı. Guiza'nın bu sezon katkı veremeyeceği ortada. Önceki sezonlarda da başarılı olamamıştı zaten. Elde ilk yarının sonunda düşüş yaşayan Niang, rakip defans oyuncuları ile mücadeleye girmeden boşlukları değerlendiren Alex, katkı yaptığı halde sınıf atlayamayan, tamamlayıcı değil baş rol verildiğinde beklentileri karşılayamayan Semih var. Hepsinin bazı çok önemli özellikleri olsa da, üçü arasında kurulacak hiç bir kombinasyon sezon boyu karşılaşacağımız sert ve tempolu rekabete yetmeyecektir. En azından bazı haftalar yeterli olmayacaktır. Niang'ın sezon başı yırtıcılığına ulaşması bu sorunu hafifletebilecek muhtemel tek gelişme olsa da, muhtemel bir sakatlık büyük bir boşluk yaratabilir.
Bu mevkide Okan ve Gökay gibi bir genç akternatifimiz yoksa ve şu sıralar bir transfer çalışması yapılmıyorsa, sezonu ilk ikide kapatamayacığımızı düşünüyorum. Futbolu planlayan yöneticilerimizin bunu gözardı edemeyeceğini düşündüğüm için, bu mevkiye katkı veya derinlik sağlayacak bir transfer bekliyorum.
Mevlüt, Emenike ve Tuncay basında adı geçen oyuncular.  Premier ligden takımımıza katılan Emre ve Yobo'nun ligimizin üstündeki klasını görünce, Tuncay'ın kısa ve uzun vadede, en kritik zamanlarda, takıma büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Gidişi ile ilgili duygusal olmak doğru değil, kendisine önerilen çok yüklü bir kontratı değerlendirdi. Kimse böyle bir teklifi kabul ettiği için Tuncay'ı suçlamamalı. Mevlüt'ü milli maçlar ve Fransa ligi özetleri dışında izlemedim, ancak bizi istediğimiz seviyeye taşıyabilicek bir oyuncu olarak görmüyorum. Yinede çok iyi bir alternatif olabilir. Emenike ise bence çok büyük bir fırsat. Bu oyuncu için İstanbul'da başarılı olamaz değerlendirmesi yapanların teknik ve taktik dayanaklardan çok, önceki yıllarda hayal kırıklığı yaratan transferlerin hatıralarından etkilendiğini düşünüyorum. Emenike çok yönlü bir oyuncu, sadece önüne atılan pasları değil, baskı altında ayağına atılan paslarıda çok iyi değerlendiriyor. Ligimizde sürekli yakın markaja maruz kalmasına rağmen, sürekli topla buluşabiliyor ve sürekli ofansif insiyatif alıyor. -Ki bu Fenerbahçe'nin en önemli eksiklerinden biri.-  Mental olaral iyi yetişmiş ise veya yetiştirilirse çok önemli bir kariyer sahibi olacaktır. Şu anda ortaya çıkan çok yüksek maliyeti de bana Baljiç transferini hatırlattı. O dönem için çok pahalı bir transferdi, ancak çok faydalı oldu ve iyi bir transfer bedeli ile kulübe para kazandırdı.
Bu üç oyuncu dışında basında adı geçen bir forvet duymadım. Ligimizde de gözüme batan katkı verebilicek başka yerli oyuncu hatırlamıyorum. Olanların da - mesela Umut Bulut - transferi çok yüksek maliyetli olucaktır.
Son söz; Gökay ve Okan'ın alternatif olarak sağladığı konfor ve kalite pek çok transferden çok daha değerli. Bu iki genç oyuncunun açtığı yolu kapatmamalıyız, özellikle derinlik veya alternatif için transfer yapmamalıyız. Yapılıcak transfer Alex'i, Niang'ı Semih'i kenarda tutmalı ve bu üçlünün en iyi ikisi arasına girebilmeli. Ancak böyle bir performans takımımızı geliştirebilir ki, ilk yarı elde ettiğimiz sonuçlar gelişmemiz gerektiğini gösteriyor. Böyle bir oyuncu transfer edilemiyorsa, alternatif ve derinlik istiyorsak Okan ve Gökay'ın arkadaşlarına bakmalıyız.
Şu anki durumumuz, klasik Aziz Yıldırım sessizliği, yani muhtemelen iyi takviye veya takviyeler yapılacak, ama oyuncular takıma çok geç katılacak. Ve belkide final kıymetindeki ilk iki haftada puan kaybı olucak. Sadece doğru kararlar almak veya doğru adımlar atmak yetmez. Bu adımları vaktinde atmalısınız, kararları hızlı uygulamalısınız. Niang 3 hafta önce gelseydi, belkide UEFA Avrupa ligin de devam ediyorduk. Pazarlıkla kazanılmış 2 milyon Euro bu kaybı telafi eder mi bilmem. En azından bence asla etmez.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler