Keyfimi kaçıramazsınız

22 Aralık, 2010

NTV Spor'da bir arkadaş yorum buyurmuş. Fenerbahçe Acıbadem şampiyon olmuş ama sahada 1 veya 2 Türk kızı yer alıyormuş. Her başarıya kulp bulmakta ne kadar mahiriz. Hemde güzel kulp, en hassas damarımızdan geliyor. Olmuyor dostum, öyle hemen olmuyor. Bir takımı Dünya şampiyonluğuna taşıyacak 6 Türk kızı istemekle yetişmiyor. Hedef koymak, planlamak ve çalışmak lazım.
En iyi Türk kızlarından oluşan milli takım Japonya'da 6. oldu. Finalde yendiğimiz Brezilya takımı ise Dünya şampiyonasında 2. olmuştu. Şimdiki durumumuz bu ne yazık.
Soru şu, taze taze dünya 6. olan kızlarımız 5 sene sonra nerede olucak?
Ben sıradan bir blog yazarıyım, bu soruya vereceğim cevap temenniden ibaret olur. Umarım federasyonumuzun ve kulüplerimizin vizyonu bizi temennilerimize ulaştırır. Çünkü Türk kızları her şeyi en üst seviyede yapabileceklerini sık sık gösteriyorlar. Neslihan ve Eda voleybolda, Nevriye basketbolda, Nevin atletizmde, dünyanın önde gelen sporcuları olarak kızlarımızın önünü şimdiden açtı bile. Arkadan gelenler için artık yol daha kolay. Büyük hedefleri olan ve yatırım yapan kulüplerde dünyanın sayılı oyuncularıyla beraber oynayarak deneyim kazanıyorlar. Bütün varlığımla temenni ediyorum, dilerim gelecek 5 yılda Türk kızlarından oluşan bir takım dünya şampiyonluğunu kucaklar. Ama o günler gelene kadar, lütfen şu ucube kıskançlığınızı ve olumsuzluğunuzu saklayın. Yada çatlayın. Çünkü benim keyfimi kaçıramazsınız. Ben sarı meleklerin tarihi başarısının ve muhteşem oyununun tadını çıkaracağım.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

voleybomagazin internet sitesi ve forum u eczacıbaşı lobisidir orada fb aleyhinde yayınlar yapılıyor bilginize ,aklınızda olsun bi köşeye yazın ... NALAN URAL sitenin yöneticisi aynı zamanda eczacıbaşı meneceridir ,bu kanllarda fb yi rahatsız edicikaynaklı tüm sözlerin çıkışı bi sitedir ...

Adsız dedi ki...

fb acıbadem e karşı eczacı lobisi harekete geçti , voleybolmagazin sitesi ve forumu bu hareketin şer yuvasıdır i fb li olarak hep uyaracağım ...isteyen fb li bu siteye girip yorum yapsın görsün ...

Adsız dedi ki...

Yaa bırak üstad takılma bunlara sen...bASKETTE,vOLeybolda zaten ayrı bi dunyada yasıyoruz...Bayanlarda Euroleague ve Indesıt Samp...bence hıc uzak degıl bıde bunlar olursa sen arkadasları o zaman gor :)

Adsız dedi ki...

kim bu yorum yapan arkadaş?

Adsız dedi ki...

fb nin tüm zorlukları yeneceğine inanıyorum ama bazen rakipler (efes-doping) her yolu deneyebiliyor biz bilirsek bunları iyi olur kötü olmaz ...eczacıbaşı nın fb ye karşı tüm gücüyle medyada bi karalama kampanyası başlatması an meselesiydi biliyor musun ? milli tk zarar veriyor fb diye , dünya kupasını kazanmamamız oyunlarını bozdu ama hala ordalar .

Sıradanbirblog dedi ki...

Yorunu NTV Spor'da okudum, rumuzunu hatırlamıyorum. Çok önemli değil. Bunu yazarak veya ima ederek zikredenler olacaktır. Ben yazımda şunu vurgulamak istedim. Kulüpler seviyesinde böylesi bir başarıya 6 Türk kızı ile ulaşmak şimdilik mümkün değil. Bizim için oynayan uluslar arası oyuncuların kıymetli katkılarınıda, konuyu buralara çekerek değersizleştirmemek lazım. Mesela Eda ve Nihan şu anda en üst düzeyde oynayan bu takımın katkı veren parçaları olamyı başardılar. Tekrar altını çizmek isterim, tamamlayan değil değer katan katkı veren parçaları oldular takımın. Gelicek bir kaç sezon içinde umuyorum Naz dünyanın sayılı pasörlerinden birisi olabilicektir. Nihan ve Eda'nın deneyimi daha yükselecektir. Bu bir yol, buradan ilerleyebiliriz, yada çalışmayarak geri döneriz. Öylede böylede Katar çok iyi bir iş çıkardık.

Adsız dedi ki...

Dün spor servisi programında Mehmet Demirkol aynı şeyi yaptı, telefonla bağlanan Burcu Hakyemez'e sordu bunu. Kendince bunu gündem yapmaya çalıştı. Benim bildiğim M.Demirkol böyle biri değildi, örneğin geçen yıl Inter şaampiyon olduğunda kadrodaki İtalyan sayısını sorgulamamıştır. O da ne yapacağını şaşırdı demekki, takacak kulp bulamadı.

Furkan Zengin dedi ki...

Usta finalde yendiğimiz brezilya takımındaki 7 oyuncu bizim 6. olduğumuz turnuvada Ze Roberto ile birlikte Dünya Şampiyonu oldular. Gerisini de sallama zaten.

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler