Gitmelisin Semih

24 Aralık, 2010

Eğer basında yazılan çizilen gibi, Tottenham'dan teklif aldıysan gitmelisin. Aslında bu sezon takımımız için işler iyi değil. Ve senin bulunduğun mevkide en istikrarsız  mevkilerden biri takımda. Aslında teknik yeteneklerine çok ihtiyacımız var. Ama yolunda olmayan bir şeyler var. Artık burada olmaktan, kenardan gelerek katkı vermekten mutlu olamıyorsun. Boş verelim mutluluğu profesyoneliz diyelim, ama öyle gitmiyor.  Takımın sana ihtiyacı olduğunda, sahadaki her deliği arayan genç Semih değilsin.  Rakip savunma oyuncularının oyuna girmesini engellemek için bütün gücüyle pres yapan Semih'te değilsin.  Hiç bir zaman gücün ve mücadelen en önemli özelliğin değildi, buna rağmen elinden geleni yapıyordun sahada. Ama artık yeteneklerinle hakkını sonuna kadar verdiğin, en iyisini oynadığın rolü beğenmiyorsun. Daha büyük bir sorumluluğu, daha iyi bir rolü hak ettiğini düşünüyorsun. Bu yüzden mutsuzsun, bu yüzden en iyi yaptığın işi de, en iyi yapamıyorsun.
Sen takımın senin üzerine kurulmasını istiyorsun, bekliyorsun. Ama bir sorun var Semih, Fenerbahçe'nin hedefleri ve beklentileri çok yüksek. Sen bugüne kadar en iyisini verdiğin, tamamlayıcı rolde bu hedeflere katkı veren performansa ulaştın. Ama forvetin merkezinde takımı en yüksek hedeflere ulaştırabilicek, o rolü söke söke alıcak performansı da veremedin. Talip olduğun rol beklediğin taktik imtiyazlar, kaptanımız da.  Ki o bile bu satırları yazan ve pek çok başka taraftar tarafından eleştiriliyor.
İngiltere'de değerli bir takımla anılıyorsun. Orada senden şu anda Fenerbahçe'de beklenenler beklenecek. Ancak sen yeni bir başlangıcın verdiği heyecanla, burada sana zaten verilen görev için, burada çalıştığından daha çok çalışacaksın. Belkide başarılı olacaksın. Ne yazık ki en iyi senaryo bu. Zaten sahip olduğun gömleğin beyazı.
Bir de, kaptan oyundan alındıktan sonra, sana verilen kaptanlık bandını almayışın var ya, bu bizi çok üzüyor, bunu da bilesin. Umarım kariyerin boyunca şansın, hep bu güne kadar ki gibi yanın da olur.Bizi üzmüş olsan da, hizmetin geçti. O günleri de unutmayız. Biz Fenerbahçe taraftarıyız.

2 yorum:

f ı R a t dedi ki...

sanki biraz haksızlık yapıyorsun gibi. Tamam belki çok üst düzey bir golcü değil ama kesinlikle takımda kalması gereken bir oyuncu. Tuncay giderken de benzer yazılar okumuştum. Ama sonra "Tuncay ruhunu gönder" diye aramaya başladık. Sanırım semihte giderse ararız onu da.

Sıradanbirblog dedi ki...

Yorum için teşekkür ederim. Takımda kalması gerektiğine, giderse bir boşluk yaratacağına katılıyorum. Ama şu anda takımla olduğu halde aynı boşlukla yaşıyoruz. Ligde 9 puan gerideyiz, Avrupa'da ve kupada yokuz. Bu tabloda büyük boşluklar var bence. Bu boşluklardan bir kısmıda Semih'in kaplaması gereken alan. Tuncay, son saniyeye kadar savaşıyordu, Semih'te öyleydi aslında, ama bu hali eski hallerine benzemiyor. Opsiyonu kullanıldığından beri verilen kaptanlık bandını takmamasını ise anlamakta zorlanıyorum. Yerine, Gökay ve Okan gibi genç oyuncuların monte edilmesinin iyi olacağını düşünüyorum.

Yorum Gönder

 
 
 

İzleyiciler